Diari Més

El CF Reus ha de comunicar aquest dimecres en quin camp té intenció de jugar

L’FCF li exigeix que justifiqui on jugarà l’equip de Tercera Divisió i, dijous, el de Primera Catalana

Gerard Escoda i Clifton Onolfo, a l'Estadi Municipal de la Floresta.

El CF Reus ha de comunicar demà en quin camp té intenció de jugarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha exigit al CF Reus Deportiu que acrediti quin camp utilitzarà per a jugar amb l’equip de Tercera Divisió, o sigui l’A i quin estadi farà servir per al conjunt de Primera Catalana, que seria el B del club de la capital del Baix Camp.

El club té bloquejades les inscripcions de llicències tant de jugadors com de tècnics fins que faci efectiu el pagament de 2,2 milions d’euros corresponent als deutes que arrossega de la passada temporada, però tant l’equip de Tercera Divisió com el de Primera Catalana estan inscrits.

Independentment de si després se’ls acaba expulsant o no, el Reus, com tots els clubs en categoria catalana o nacional, ha d’acreditar quin serà el camp en el qual disputarà els seus duels, ja que ha de tenir una seu.

L’FCF ha posat damunt de la taula dos terminis. Al llarg del dia d'aquest dimecres, el club reusenc haurà d’acreditar on jugarà l’equip de Tercera Divisió, el qual hauria de dirigir, en cas que acabi competint, Ramon Maria Calderé. El segon termini és dijous, quan serà el torn del filial, que, si acabés competint, ho faria a Primera Catalana.

En el cas que aquest dimecres no hi hagi un camp definit, l’equip quedarà exclòs automàticament de Tercera Divisió i exactament el mateix succeirà dijous amb el de Primera Catalana.

El primer equip dels reusencs va realitzar algun entrenament i, fins i tot, algun partit amistós, però no ho va fer a l’Estadi Municipal de Reus, ja que l’Ajuntament li ho té prohibit. Tampoc va poder fer-ho en cap instal·lació municipal de la capital del Baix Camp i va haver de marxar a la Floresta. L’Ajuntament de Tarragona previ pagament (com passa amb qualsevol que vulgui sol·licitar la utilització d’una instal·lació esportiva) li va permetre exercitar-se i la fórmula que haurà d’utilitzar el CF Reus, en el cas remot que pugui acabar competint, serà similar. Haurà de buscar un camp en un altre municipi que no sigui Reus (sempre que no pugui assolir un acord llampec amb el consistori), aconseguir el permís i acreditar-ho a la Federació Catalana.

Cal recordar que fins aquest passat dilluns l’administrador concursal no va desbloquejar els 30.000 euros que corresponen a les despeses d’inscripció i d’arbitratges, tot i que encara el club no pot competir. Almenys, fins que pagui aquests 2,2 milions d’euros que, a dia d’avui, semblen més que improbables.

El TAD denega la cautelar

Per altra banda, el Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) va denegar aquest passat divendres la cautelar que va demanar el CF Reus per poder jugar a Segona Divisió B. L’administrador concursal va presentar el recurs durant el mes de juliol, però el TAD no ha trobat cap motiu per deixar competir a l’entitat a la categoria de bronze del futbol espanyol.

Aquesta era una mesura esperada, ja que hauria suposat un gran daltabaix amb la competició ja iniciada. Els deutes van expulsar al Reus de Segona Divisió A la passada temporada i també aquest estiu de Segona B. La plaça dels de la capital del Baix Camp se la va quedar l’Andorra, que mai va passar per Tercera Divisió ja que acabava d’ascendir de Primera Catalana.

tracking