Diari Més

La Fundació del CF Reus Deportiu perilla si la SAE acaba desapareixent

Quan la Societat Anònima Esportiva quedi liquidada, s’obrirà un nou escenari on els joves de la Fundació veuran condicionada la seva continuïtat

Un jove jugador del CF Reus celebrant un gol durant la temporada passada.

La Fundació del CF Reus perilla des del moment en què la SAE desapareguiCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació del CF Reus Deportiu perillaria en el moment en el qual la Societat Anònima Esportiva (SAE) quedés abocada a la liquidació. Aquesta és una de les possibilitats que es poden donar en el marc de l’embolic que ha motivat la situació de l’entitat de la capital del Baix Camp, intervinguda concursalment i sense un futur clar.

Xavi Castro és el màxim responsable de la Fundació, que es va crear arrel de la necessitat que tenia la ciutat de Reus de comptar amb un futbol base competitiu i, sobretot, perquè la feina realitzada fins el moment no quedés a l’oblit. Ara bé, aquesta fundació té el perill real de patir canvis dràstics en el moment en el qual la SAE no pogués tirar endavant.

De moment, tant des de la mateixa Fundació com des de la Federació Catalana de Futbol (FCF), estan segurs que una hipotètica liquidació de la SAE mai es produiria de forma immediata, de forma que, de moment i, com a mínim, durant una temporada, els joves de la Fundació del CF Reus tindrien assegurada la seva participació en les categories en les quals volen competir.

Denúncies

Alguns clubs de la província de Tarragona han pres la determinació de denunciar la situació de la Fundació. Entenen que no és lícit que un club que es deslliga del seu nou ens no pot conservar les categories. Quan una nova entitat neix, tots els seus equips parteixen de les categories més baixes, però la Fundació no ha seguit aquest camí, ja que la SAE els ha cedit els drets federatius. Per aquest mateix motiu, de moment i fins a nova ordre, la Fundació del CF Reus Deportiu competirà en les mateixes categories on militaven els clubs del CF Reus, amb l’excepció dels juvenils, que deixen de pertànyer a categories nacionals.

Xavi Castro explicava en declaracions a aquest diari que «hem de recordar que a nosaltres ens han cedit la gestió federativa», amb què, segons el seu parer, queden protegits de cara a qualsevol situació que els pugui perjudicar.

Segons detallava el mateix Castro, «la Federació Catalana ens va aconsellar tirar endavant la Fundació perquè, en el cas que desaparegués la SAE, estaríem protegits». Per tant, segons apuntava el màxim responsable de la nova Fundació, «els equips ja són sota el paraigua de la mateixa Fundació».

Castro manifestava que «hem parlat amb Oriol Camacho, secretari general de l’FCF, i hem seguit les seves indicacions. Estem segurs que no perillem».

La cessió per part de la SAE, segons Xavi Castro, «no té una durada concreta. A nivell federatiu, no té cap durada. Si el club acaba subsistint, s’haurà de fer un conveni privat a nivell federatiu».

tracking