Diari Més

Un jutge dictamina que hi hagi futbol els divendres però no els dilluns

Això afecta als partits de Primera i Segona divisió

Guillem Jaime en una acció de partit contra Pedro, del Chelsea.

Guillem Jaime debuta amb el Barça contra el ChelseaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat Mercantil número 2 de Madrid ha decidit que es disputin partits de futbol de Primera i Segona divisió els divendres però no els dilluns, per la qual cosaLaLigacomençarà el 16 d'agost amb el partit entre l'Athletic Club i el Barcelona a les 21.00 hores (19.00 GMT).

Una decisió presa després de la vista del passat dimecres, que deixa sense valor la resolució de la jutge de Competició de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en la que instava a modificar la data i horaris dels partits dels divendres i del dilluns de les tres primeres jornades, les úniques fixades de moment.

A més, en la resolució es conclou de manera indiciària (no definitiva) que tantLaLigacom la RFEF tenen finalitatsconcurrenciales-és a dir, que aquests siguin idonis per promoure o assegurar la difusió al mercat de les prestacions pròpia o de tercers-, perquè tots dos són titulars dels drets de comercialització audiovisual sobre els partits de futbol professional, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

L'acta exposa també que el Reial decret 5/2015 no empara aLaLigaperquè fixi partits fora de la jornada oficial de dissabtes i diumenges, com defensava la patronal, i que aquesta està determinada pel principi de coordinació entre totes dues organitzacions, com ja fessin en l'anterior conveni signat el 2014 i que va estar en vigor fins al 30 de juny de 2019, però que no es va recollir en l'acord arribat el passat 3 de juliol.

Al seu torn, el jutge Andrés SánchezMagrodictamina que la RFEF podria haver realitzat una pràctica deslleial al no signar el conveni de coordinació per la comercialització de partits diferents a la jornada oficial de la present temporada i apunta que sembla que RFEF sí que té intenció de negociar sobre la disputa dels partits els divendres, però no els dilluns.

Per aquestes raons, exposades en un comunicat delTSJM, s'estima parcialment la mesura cautelar, sol·licitada perLaLiga, i ordena a la Federació Espanyola de Futbol que no impedeixi la disputa de partits els divendres, sempre queLaLigala indemnitzi amb 15 milions d'euros per la fixació d'una trobada fora de la jornada oficial.

Així, el jutge dictamina de manera cautelar, i afectant a les tres primeres jornades de Primera i Segona Divisió que ja estaven fixades, que es disputin partits els divendres i no els dilluns en una decisió de la qual pot interposar-se un recurs d'apel·lació davant la Secció 28 de l'Audiència Provincial de Madrid, però que, com van informar fonts judicials dimecres passat, mancaria de valor ja que no es prendria una decisió abans de l'arrencada de la temporada 2019/20 a Espanya.

Per tant,LaLigaSantanders'iniciarà divendres que ve 16 d'agost amb el partit entre l'Athletic Club i el Barcelona a les 21.00 hores, com ha confirmatLaLiga, però hauran de modificar-se els partits del dilluns de les dues primeres jornades: Mallorca-Eibar(20.00 hores) i Betis-Valladolid (22.00) del 19 d'agost, i Leganés-Atlético de Madrid (21.00) del dia 26.

A Segona Divisió aquesta resolució afectarà l'encontre entre Elx i Fuenlabrada (22.00) del dia 19, al Extremadura-Fuenlabrada (21.00) del dia 26, i al Girona-Málaga (21.00) del 2 de setembre.

tracking