Vólei

El Madison Beach Volley torna a fer parada a Tarragona per sisè any

Des d’ahir fins diumenge es disputarà el Tarragona International Open, la cinquena prova del circuit, que tindrà lloc a la platja de l’Arrabassada

Una de les rondes prèvies que van començar a disputar-se ahir al matí a l'Arrabassada.

El Madison Beach Volley torna a fer parada a Tarragona per sisè anyGerard Martí

La platja de l’Arrabassada torna a acollir, per sisè any consecutiu, el Madison Beach Volley Tour que va començar dimecres amb el torneig Kids i ahir van iniciar les rondes prèvies del campionat professional.

El Tarragona International Open Trofeu Repsol és el cinquè circuit del campionat i arriba després de la fase que es va disputar a Laredo. L’edició d’enguany tindrà un increment de participants, més de 60 parelles prendran part del torneig que va arrencar ahir i que finalitzarà diumenge a la tarda amb la disputa de les finals. Des d’ahir i fins dissabte a la tarda estan en joc les rondes prèvies i el quadrant general. Diumenge de 9 a 10.30h tindrà lloc la repesca masculina i femenina i de 10 a 12.30h començaran les semifinals femenines que donaran pas a les masculines de 12.30 a 14.30 h.

Després es farà una aturada, l’única en els quatre dies de torneig, ja que la resta de dies la competició es disputa ininterrompudament de 9 a 21h. Diumenge a partir de les 18 h hi haurà la final femenina i a partir de les 19 h la masculina amb la qual es clourà la competició.

Des del consistori tarragoní, es mostraven molt satisfets de poder comptar, un any més, amb aquest torneig. «És una gran notícia veure competir els millors jugadors professionals nacionals i algunes parelles internacionals a casa nostra», va assenyalar la regidora d’Esports, Maria José López, en la roda de premsa de presentació del torneig. En la mateixa línia es trobava Josep Bertran, responsable de comunicació de Repsol, qui va afirmar que «aquesta competició és una perla que no podem perdre».

La directora del Madison Beach Volley Tour, Paula Manzano, va comentar que se senten «gairebé com a casa». «Per a nosaltres això són pràcticament unes vacances, volem continuar aquí perquè és una parada indiscutible dins del calendari, tant per a nosaltres com per als jugadors». Manzano també va destacar a infraestructura que munten per al torneig amb «més de 3.000 metres quadrats de grada».

8.000 espectadors

Segons van detallar els organitzadors ahir, aquest torneig aplega any rere any al voltant de 8.000 espectadors que «passen a veure els partits però també a gaudir dels espectacles d’animació i de les diferents activitats que proposem», va compartir Manzano que va destacar un projecte de responsabilitat amb el Medi ambient que han iniciat enguany amb el suport del govern. Amb el nom d’Olas Vivas, pretenen donar resposta a les necessitats ecològiques i ambientals de l’entorn i hàbitat natural on es desenvolupa el torneig.

Des de la Real Federación Española de Voleibol (RFEVB) destaquen que el nivell creix any rere any i que «el vòlei a Tarragona no es pot entendre sense l’Arrabassada». Aquesta competició, per als jugadors de Tarragona i zones properes és una oportunitat ideal per poder mesurar-se a les millors parelles nacionals en un circuit d’aquestes característiques, ja que als altres indrets tenen més complicat participar.