Diari Més

Els advocats d'Onolfo portaran el descens del CF Reus als tribunals

David Peña, del bufet d’advocats, lamenta que «l’administrador concursal ha consentit situacions insòlites»

Els lletrats que defensen a l'empresa Global Cities lluitaran perquè els roig-i-negres siguin readmesos a Segona B com l'Orihuela.

Els advocats d'Onolfo portaran el descens del CF Reus als tribunalsCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clifton Onolfo, propietari del CF Reus, va reaparèixer divendres passat a la ciutat acompanyat per un bufet d’advocats amb David Peña al capdavant. L’objectiu del mandatari americà és el de recuperar la categoria que han perdut als despatxos, la de Segona Divisió B, però sense pagar ni un sol euro.

El bufet d’advocats que treballa per l’empresa Global Cities, d’Onolfo, portarà el descens del CF Reus als tribunals per intentar recuperar la categoria, tal com va succeir el 2012 amb el cas de l’Orihuela que, també en ple concurs de creditors, va ser descendit a Tercera per no presentar el corresponent aval per militar a Segona B. Una decisió que el jutge va acabar tombant, emetent una sentència en la qual obligava a la Real Federación Española (RFEF) a incloure aquest equip a Segona B, tot i que la lliga ja estava començada. Això va suposar que el grup tercer passés de tenir 20 equips a 21.

Aquesta és la situació que des del club reusenc volen que es repeteixi però el problema és que el Reus no es troba en el mateix estat que l’Orihuela, ja que la vida del conjunt reusenc penja d’un fil i, ara mateix, l’única solució viable per a la seva supervivència és que el club del Baix Camp pagui el deute que té amb els exjugadors, tant els del primer equip com els del filial, una xifra que s’enfila fins als prop de 2,3 milions d’euros. Amb tot, Onolfo ja ha deixat clar en més d’una ocasió que no pagarà aquests diners. David Peña assegura que investigarà aquest descens administratiu i la compra de la plaça per part de l’Andorra, ja que creu que «tot va anar massa ràpid i això sempre aixeca sospites» i afegeix que «la RFEF ha actuat d’una manera molt estranya en aquest cas».

Des del bufet d’advocats lamenten que «l’administrador concursal hagi consentit situacions insòlites» i posen com a exemple «la marxa de treballadors del Reus cap al Nàstic o permetre la separació del futbol base de l’entitat». A més, no entenen per què l’administrador «no va lluitar per aconseguir els diners que pertoquen al club pel descens a Segona B». En definitiva, des del bufet d’advocats consideren que la tasca de l’administrador «no ha estat la idònia».

Proliga recorrerà al CSD l’adjudicació de la plaça

Proliga, la Comissió de Clubs de Tercera i Segona B, ha procedit a presentar un recurs davant el Consejo Superior de Deportes (CSD) a la vista de la resolució de la RFEF i per la qual s’acorda incloure a l’Andorra al grup tercer de Segona B, ocupant la plaça del Reus, descendit administrativament. Proliga considera que la RFEF ha interpretat «erròniament» l’article 194 del Reglament General. Des de la patronal creuen que en aquest article s’exclou, per omissió, als clubs que han aconseguit l’ascens a Tercera Divisió en la temporada immediatament anterior. Per reforçar aquesta idea, des de Proliga destaquen que en aquest article, en l’apartat de preferències, n’hi ha un per als descendits de Segona B, per tant, que no estan inclosos dins de Tercera encara. «Per aquesta regla de tres, els clubs que haguessin participat en la primera categoria d’àmbit territorial, no podrien considerar-se de Tercera i, en conseqüència, no podrien optar a l’ascens a Segona B», remarquen. Proliga conclou el seu escrit afirmant que «el legislador no va considerar en cap moment l’ascens directe d’un equip de la primera regional, ja que esportivament no havia optat a l’ascens la temporada anterior» i afegeixen que «en cas d’haver-los inclòs, els hauria mencionat».

tracking