Diari Més

La FCF no té constància de cap ingrés procedent del CF Reus per pagar l'aval

Des de l’entitat catalana remarquen que, encara que es produís la transferència, també haurien de pagar els 200.000 euros a la RFEF

El propietari del club roig-i-negre assegurava ahir que havia fet l'ingrés corresponent.

La FCF no té constància de cap ingrés procedent del CF Reus per pagar l'avalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onolfo assegurava ahir que havia fet la transferència dels prop de 30.000 euros a les arques de la Federació Catalana de Futbol (FCF) per tal de pagar l’aval que aquesta li exigia al club reusenc per poder competir a Tercera Divisió, i a Primera Catalana el seu filial. Però des de l’entitat catalana asseguraven ahir a Diari Més que «encara no s’ha rebut cap transferència ni provinent d’Onolfo ni de l’administrador concursal».

Segons compartia el mateix Onolfo, el màxim dirigent del club reusenc s’hauria reunit ahir a la tarda amb gent de la federació a Barcelona però el cert és que ningú de la FCF té constància d’aquesta suposada reunió. Per tant, ara per ara, tot segueix igual per Reus, amb un propietari que continua donant informacions confuses, ja que aquestes no s’acaben complint, almenys, de moment.

Ahir al matí les instal·lacions del club del Baix Camp van viure més moviment del normal i és que van aparèixer Clifton Onolfo, els seus advocats i el cos tècnic que hauria de formar part del primer equip roig-i-negre amb Ramón Calderé al capdavant. A més, també es van poder veure prop d’una desena de jugadors que estarien disposats a competir amb el CF Reus. Aquests, van firmar el precontracte amb Onolfo per tal de garantir que, si el club pot competir enguany, ells formaran part de la plantilla. Un cop firmats els respectius documents, el cos tècnic i els jugadors van intentar iniciar la pretemporada però l’Ajuntament, que és el propietari de l’Estadi, no els va autoritzar.

Un acord amb l’administrador

Des del consistori reusenc recorden que «només poden reconèixer a l’administrador concursal com a única persona autoritzada amb capacitat jurídica i administrativa per parlar en nom del Reus». És per això que no poden autoritzar l’ús de les instal·lacions esportives municipals fins que no hi hagi un acord amb l’administrador concursal. De fet, l’Estadi va acollir ahir a la tarda el primer entrenament del Juvenil A, gràcies a l’acord de la Fundació Futbol Base Reus amb l’administrador i l’Ajuntament.

Onolfo comparteix que els seus advocats estan negociant amb el consistori la cessió de les instal·lacions, però qui pot desencallar aquesta situació és l’administrador concursal, ja que, ara mateix, és ell qui té el poder del Reus.

Per tant, l’ingrés a la FCF també l’hauria de fer o autoritzar l’administrador, ja que el club encara es troba en concurs de creditors. Així doncs, totes les decisions que vulgui prendre Onolfo hauran de ser consensuades amb l’administrador.

Ramón Calderé ja té prop d’una desena de jugadors per començar la pretemporada i assegura que «no tindré problemes per fer una plantilla» però ressalta que tota aquesta situació s’hauria d’aclarir tan aviat com sigui possible.

Els primers passos per poder competir segueixen sent els de fer els corresponents pagaments, el de 30.000 euros a la FCF però, sobretot, el de 200.000 euros a la RFEF per pagar el deute que acumula el club amb els jugadors del filial.

tracking