Diari Més

Els equips de Segona B hauran de tenir un mínim de 10 fitxes professionals

Del total de 22 jugadors que poden tenir en plantilla, com a màxim 16 podran ser majors de 23 anys

Els jugadors que van ser presentats com a futbolistes del primer equip tarragoní i el cos tècnic.

Els equips de Segona B hauran de tenir un màxim de 22 jugadors en plantillaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ha fet algunes modificacions pel que fa a les competicions de Segona B i Tercera. Les més notòries, en el cas de la categoria de bronze del futbol espanyol són la dels dorsals fixes i la de les fitxes 'P'.

Cada equip que militi a Segona Divisió B haurà de tenir, com a màxim, un total de 22 jugadors, dels quals, un mínim de sis, hauran de ser menors de 23 anys. A més, d'aquestes 22 fitxes, cada equip haurà de tenir un mínim de 10 fitxes 'P', és a dir, professionals,quan la temporada passada el mínim estava en 8.

En el món del futbol hi ha dos tipus de fitxes, les 'P' i les 'A'. Les primeres són per als futbolistes que cobren per prestar els seus serveis i que cotitzen a la seguretat social i tenen dret a l'atur. En canvi, les 'A', o amateur, són futbolistes que, en teoria, no es dediquen professionalment al futbol i que, se suposa, no cobren per jugar. Molts clubs de Segona B opten per mantenir als jugadors les fitxes 'A', però, mitjançant un contracte privat, donar d'alta al jugador com a treballador. La raó per la qual molts clubs humils aposten per les fitxes 'A' és perquè aquestes no costen diners, en canvi, fer una fitxa professional a un futbolista té un cost de 3.000 euros.

En el cas del Nàstic, ara mateix té 22 futbolistes amb fitxa del primer equip, comptant encara amb Salva, que si les negociacions segueixen el seu camí hauria de sortir al llarg d'aquesta setmana; i Maloku i Cuenca, dos jugadors que han de buscar-se un nou club perquè des del conjunt tarragoní ja els han transmès que no compten amb ells. Així doncs, en cas que els tres jugadors acabin marxant, els tarragonins es quedarien amb 19 fitxes, només 3 vacants, una per la defensa, una en atac i una tercera que sembla que seria per la porteria. Amb tot, els grana poden utilitzar també jugadors del filial que no entrarien dins dels 22 del primer equip.

Una altra de les novetats més destacades d'enguany és el fet que els futbolistes lluiran dorsals fixes, havent d'escollir de l'1 al 22, quedant reservats pels dos porters l'1 i el 13 i, en cas que l'equip tingués un tercer porter, hauria de dur el 25.

tracking