Diari Més

Salva Ferrer i Berat Sadik ultimen les seves negociacions per marxar

El central apunta a un equip italià mentre que el davanter posarà rumb a Xipre, d’on va arribar al club tarragoní al gener

El Nàstic ingressarà el 90% de la clàusula de Salva en aquest mercat d'estiu i el 10% restant en els pròxims dos anys.

Salva Ferrer i Berat Sadik ultimen les seves negociacions per marxarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operació sortida comença a activar-se a Can Nàstic, malgrat que ho fan amb un jugador que haurien preferit mantenir, almenys, una temporada més. És el cas de Salva Ferrer que, juntament amb Sadik, abandonaran l’entitat tarragonina al llarg d’aquesta setmana.

La sorpresa va saltar dissabte quan el Nàstic va enfrontar-se al Real Zaragoza. Entre els convocats no hi era Salva Ferrer i Sadik figurava a l’onze titular però, finalment, no va disputar ni un minut igual que Salva. En la roda de premsa posterior al partit, Bartolo va detallar que el futur de Salva i Sadik s’acabaria resolent aquesta setmana que comença avui.

Sadik era un dels jugadors amb els quals no comptava el club tarragoní perquè en la mitja temporada que ha estat a Tarragona no ha demostrat res i per l’elevada fitxa que tenia. El problema per desprendre’s d’aquest jugador era que cap club volia pagar un traspàs per ell i el Nàstic no volia perdre diners rescindint el contracte. Ara, segons ha pogut saber Diari Més, hi ha un equip interessat a contractar-lo i estan acabant de negociar si pagaran una petita quantitat pel traspàs o si, com a mínim, el davanter renunciarà als diners que li pertocarien per rescindir el contracte, de manera que el Nàstic no hauria de pagar-li res. Aquesta operació encara està «una mica verda», segons comparteixen des del club tarragoní però confien que acabi produint-se al llarg d’aquesta setmana. El davanter va arribar a Tarragona el gener passat procedent del Doxa Katokopias de la primera divisió xipriota, lliga a la qual retornarà aquesta temporada però ho farà en un equip diferent.

Els clubs de Xipre sospiraven per poder contractar els serveis de Sadik però cap d’ells estava disposat a pagar per ell. Ara, sembla que l’Anorthosis Famagusta és qui fitxarà el davanter finlandès, segons va explicar Temuri Ketsbaia, tècnic del conjunt xipriota, en una roda de premsa.

A més, el Nàstic està fent el seguiment a dos o tres davanters per substituir al davanter finlandès, una operació que facilitaria encara més la seva sortida.

Salva Ferrer a Itàlia

Per la seva banda, el futur de Salva Ferrer sembla que està fora de la lliga espanyola. Des del club tarragoní no volen confirmar a quin club militarà el central català fins que les negociacions no estiguin tancades però comparteixen que «el club interessat ha pagat la clàusula de Salva». Així doncs, el Nàstic ingressarà una bona quantitat de diners per la seva venda, ja que rebrà el 90% de la clàusula en aquest mercat d’estiu i el 10% restant en els pròxims 2 anys, una clàusula que ronda dels 500.000 euros.

Els grana lamenten que marxi Salva però agraeixen la seva bona feina amb l’equip, amb qui ha estat compromès fins a l’últim dia i recorden que, si no haguessin pagat la clàusula, no marxaria.

Tot indica que Salva fitxarà en les pròximes hores per un club italià, tot i que no ha transcendit si serà de la Serie A o Serie B, primera o segona italiana.

Amb la marxa de Salva, el Nàstic ja treballa per incorporar un altre defensa. El nom que sona amb més força és Bruno Perone, qui ja va defensar la samarreta grana des del febrer del 2017 fins al gener del 2018. El central era el pla B per si fallava Juan Rodríguez però el seu nom ara torna a estar damunt la taula. Ara mateix, té contracte amb l’Extremadura, amb qui hauria de rescindir per poder tornar al Nàstic.

Maloku i Cuenca, els únics que no tenen dorsal

El Nàstic va aprofitar el partit amistós de dissabte contra el Real Zaragoza per presentar el cos tècnic i els jugadors que formaran part del Nàstic 2019-20, tot i que alguns d’ells tenen la porta de sortida ben oberta i d’altres encara no han fitxat pel club tarragoní. Tots els jugadors van sortir d’un en un quan l’speaker grana els anava anomenant. Els jugadors van desfilar lluint un dorsal, també Sadik i Salva, malgrat que aquests dos seran els primers a abandonar el club. De fet, tots els jugadors portaven dorsal excepte Maloku i Cuenca, que van sortir amb la samarreta però sense número, una declaració d’intencions ben clara per part del conjunt grana des d’on no s’han cansat de repetir que aquests dos futbolistes no tenen lloc a l’equip. La situació que sembla que està canviant és la d’Abeledo tal com ja va avançar Diari Més en l’edició de divendres. L’andalús figurava en la llista de transferibles, i encara hi apareix, però ell està fent mèrits per quedar-s’hi i des del cos tècnic no veuen amb mals ulls que segueixi a Tarragona, sempre que continuï entrenant com ho està fent fins ara. Abeledo, al contrari que Cuenca i Maloku, es va vestir de curt i va disputar prop de 30 minuts al partit de dissabte.

tracking