Diari Més

El CF Reus ha d'ingressar avui la fiança per poder competir a Tercera Divisió

Onolfo va assegurar divendres passat que pagaria els 30.000 euros per poder inscriure el primer equip i el filial reusenc

Imatge d'arxiu dels exjugadors del primer equip del club del Baix Camp celebrant un gol a l'Estadi Municipal la temporada passada.

El CF Reus ha d'ingressar avui la fiança per poder competir a Tercera DivisióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hores clau per conèixer si el CF Reus podrà competir enguany a Tercera Divisió i si el seu filial podrà fer-ho a Primera Catalana. Avui conclou el termini que la Federació Catalana de Futbol (FCF) va donar al club reusenc per ingressar els prop de 30.000 euros de fiança per poder jugar a les respectives categories.

L’actual propietari del club va aparèixer divendres passat per fer una roda de premsa en la qual, a banda d’etzibar a Oliver, Laporta i l’Ajuntament de Reus, va assegurar que ingressarà els 30.000 euros que demana la FCF. El cert, però, és que ara mateix Onolfo, tot i ser el propietari del club, no pot fer cap moviment econòmic en nom del Reus, ja que aquest encara es troba en mans de l’administrador concursal i ha de ser ell el que efectuï aquest moviment o autoritzi a Onolfo a fer-lo. Per tant, l’americà haurà de parlar amb David López per poder realitzar el pagament que requereix la federació catalana.

Durant el dia d’avui es coneixerà si l’entitat roig-i-negra ha efectuat el pagament i si d’aquesta manera comença a preparar-se per competir. Per fer-ho, ja compta amb entrenador i cos tècnic, Ramón Calderé, que continua a l’expectativa per veure si pot situar-se al capdavant del Reus o no. Calderé explica a aquesta redacció que «nosaltres estem seguint el guió que ens proposa Onolfo i, en principi, la situació hauria de quedar resolta en 48 hores com a màxim». Si finalment el club pot competir, qui serà el seu tècnic detalla que «ja teníem feta una planificació que s’ha quedat obsoleta perquè les setmanes han passat i encara no hem pogut començar a entrenar, però ja n’hem fet una de nova per començar exercitar-nos aquest dimecres» però puntualitza, «sempre que tot es normalitzi i puguem competir, clar».

16 jugadors amb precontractes

Onolfo va compartir en la roda de premsa de divendres que, abans de l’exclusió del Reus de Segona B, tenia 16 precontractes amb futbolistes i va remarcar que el conveni amb el Toronto «servirà per portar alguns joves futbolistes a Reus».

En la mateixa línia es troba Calderé qui argumenta que «tenim contactes amb alguns jugadors però com que tot s’està endarrerint tant, alguns ja han fitxat per altres equips, però encara en tenim alguns que ens esperen». El qui ha de ser tècnic roig-i-negre confia que «en les pròximes 24 hores, com a màxim, tot quedi solucionat per poder saber si hem de començar la pretemporada o descartar-ho ja definitivament».

En la roda de premsa de divendres, Onolfo va titllar Oliver de mentider explicant que «tenim un contracte que diu que el deute és de quatre milions d’euros, en canvi el deute real és de vuit milions» i va qualificar d’«injusta» la sanció de la lliga. A l’Ajuntament va recriminar-li que «no fos un dels inversors del club per ajudar-lo a competir la temporada vinent», de fet, segons Onolfo, «no hi ha cap inversor reusenc».

tracking