Diari Més

La RFEF aprova els nous formats de la Copa del Rei, la Supercopa i la Copa de la Federació

Les grans novetats són que les eliminatòries de Copa del Rei es disputaran a un únic partit i la Supercopa serà una final a 4

El Nàstic s'enfrontarà al Còrdova, mentre que el Reus jugarà contra l'Osasuna.

Nàstic i Reus ja coneixen els seus rivals en la segona ronda de la Copa del ReiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Real Federació Española de Fútbol (RFEF) va fer oficial ahir la nova organització que tindrà la Copa del Rei, la Supercopa i la Copa de la Federació, a les quals indiquen com a competicions de «titularitat única de la RFEF».

La principal novetat respecte a les edicions anteriors és que la Copa del Rei tindrà eliminatòries a partit únic des de la primera ronda fins als quarts de final. Així doncs les semifinals són els únics partits que es disputen amb anada i tornada. Els enfrontaments a partit únic es jugaran «sempre que les condicions del camp ho permetin» a l’estadi de l’equip de menor categoria.

La Copa començarà el 13 de novembre amb una fase prèvia on jugaran els 20 equips classificats des de territorial, dels quals 10 passaran a l’eliminatòria del 18 de desembre on participaran tots els equips excepte els quatre que disputaran la Supercopa.

Sempre que sigui possible s’emparellarà els equips de territorial, Tercera i Segona B s’enfrontaran amb un equip de Primera Divisió fins a quarts, on les eliminatòries passaran a ser per sorteig pur.

La final del torneig tindrà lloc el 18 d’abril en una seu que s’escollirà a través d’un sorteig.

Similituds amb el bàsquet

Pel que fa a la Supercopa d’Espanya, el format canvia per complet i es disputarà una final a 4 que recorda als de l’ACB.

El campió i subcampió de la Copa del Rei s’enfrontaran al primer i segon classificat de la lliga. En aquest cas els equips són el Barça, el València, l’Altético de Madrid i el Real Madrid. En el cas dels blancs, s’afegeixen a la competició perquè els blaugrana van ser campions de lliga i subcampions de Copa, fent així que el tercer classificat a la lliga entri al seu lloc. Els emparellaments es faran per sorteig. La RFEF detalla que «l’elecció del lloc on es disputi la Supercopa serà potestat de la federació i podrà jugar-se en territori nacional o estranger». Per últim, la Copa RFEF també serà una final a 4.

tracking