Diari Més

L'RFEF té una setmana per resoldre sobre el deute econòmic del CF Reus

La Federació Catalana de Futbol ha requerit una resposta de l’espanyola per saber si el club reusenc continua amb el bloqueig de fitxes

Clifton Onolfo a la tribuna de l'Estadi Municipal en un partit del CF Reus B.

L'RFEF té una setmana per resoldre sobre el deute econòmic del CF ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus continua allargant els seus dies de vida i, de moment, seguirà existint, com a mínim, una setmana més. La RFEF va resoldre dilluns sobre qui ocuparia la plaça del conjunt reusenc a Segona B però encara no ha decidit si amb la compra d’aquesta vacant, el deute de l’equip del Baix Camp amb l’RFEF està pagat o si ha de sortir de les arques del Reus.

Fins que no se solucioni aquest dubte, el CF Reus no podrà inscriure jugadors ni al primer equip ni al filial i això també afecta la Federació Catalana de Futbol (FCF) que ahir va enviar un document a l’RFEF perquè es pronunciï sobre aquest tema i també un altre al Reus per comunicar-li que ha de fer l’ingrés d’uns 30.000 euros com a fiança per pagar totes les despeses que comporta competir a Tercera Divisió i Primera Catalana, com ara els arbitratges o les sancions. En tots dos casos, l’FCF ha donat un període màxim de 5 dies hàbils, així doncs, a tot estirar, dilluns vinent el CF Reus ja sabrà si pot o no inscriure jugadors.

Cal recordar que dels 452.022 euros que va pagar l’FC Andorra de Gerard Piqué per ocupar la plaça del Reus a Segona B, uns 200.000 euros corresponen al deute del conjunt del Baix Camp amb l’RFEF, per tant, seguint el sentit comú, aquest hauria de quedar liquidat i el conjunt roig-i-negre hauria de poder començar a inscriure jugadors a les seves files. Però com que la federació espanyola encara no s’ha pronunciat sobre aquest cas en concret, la catalana ha demanat que ho faci per poder començar a definir les diferents categories del seu àmbit territorial.

Tot pendent de l’espanyola

De moment, fins a la setmana vinent, l’FCF compta amb el Reus a Tercera Divisió i amb el filial a Primera Catalana, tot i que aquest hauria de jugar al grup 1, que correspon als equips del Nord de Catalunya, ja que l’equip d’aquesta categoria que ha pujat a Tercera per ocupar el lloc de l’Andorra ha estat el Banyoles.

Però l’entitat catalana necessita una resposta, tan aviat com sigui possible, sobre el cas del Reus perquè en si aquest no pot inscriure jugadors, no podrà competir i, per tant, encara s’hauran de fer més ajustaments per acabar de quadrar les lligues. Per començar, a Tercera Divisió hi hauria una plaça vacant que s’hauria de cobrir amb un altre equip de Primera Catalana que, a la vegada, generaria un altre forat en aquesta categoria que se sumaria al del filial del Reus, per tant, haurien de pujar dos equips de Segona Catalana o la lliga de Primera quedaria amb dos equips menys.

A més, que el Reus no pugui competir aquesta temporada suposaria la desaparició del CF Reus com a tal, deixant la Fundació Futbol Base Reus com a únic supervivent.

tracking