Diari Més

La RFEF comunicarà avui l'equip que ocuparà la plaça del Reus a Segona B

Entre els equips que han fet públic el seu interès, el Zamora és el més ben posicionat per aconseguir-la, a l’expectativa de l’Andorra de Gerard Piqué

L'actual propietari del club, Clifton Onolfo, en una roda de premsa a les instal·lacions del Reus.

La RFEF comunicarà avui l'equip que ocuparà la plaça del Reus a Segona BGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) farà oficial durant el dia d’avui quin serà l’equip que ocupi la plaça que ha deixat lliure el CF Reus a Segona Divisió B.

Des que es va produir el seu descens administratiu, la RFEF va donar tres dies als clubs de Tercera Divisió per decidir si volien optar a la seva plaça, que la federació va taxar en poc més de 450.000 euros en primera ronda i, en cas que hi hagués més d’un interessat, es decidirà pel comitè autonòmic i mèrits esportius. Així doncs, qui té preferència per optar a la plaça era l’Hospitalet, segon classificat del grup cinquè de Tercera Divisió, ja que pertany al mateix comitè autonòmic que el Reus, el català. Amb tot, des del club del Llobregat van argumentar que la plaça els corresponia a ells per mèrits esportius i per això no la comprarien, esperant que ningú ho fes.

Un altre equip interessat que, tot i no ser de Catalunya, també s’inclou dins aquest comitè és el FC Andorra de Gerard Piqué i, per tant, hauria de ser el que ocupés la plaça però el fet de ser andorrà i que la temporada passada va militar a Primera Catalana, omple d’incògnites aquesta opció. Seguint l’article 194 del Reglament General de la RFEF, que determina el procés d’adjudicació de la plaça, no deixa clar si els equips recentment ascendits a Tercera poden optar-hi.

Finalment, de la resta d’equips de Tercera, els que han mostrat públicament el seu interès són el Real Jaén, el Zamora, l’Alcobendas i l’Intercity, esmentats per ordre de mèrits esportius, per tant, en cas que l’Andorra no sigui comptabilitzat, el Jaén seria qui jugaria al grup tercer de Segona B. Amb tot, des del club no han deixat clar si van aconseguir reunir els diners per comprar-la. En cas que no ho fes, el Zamora seria l’equip que ocupés la plaça del Reus i, a hores d’ara, és el conjunt que pren més força, ja que per mèrits esportius és el segon de la llista i, de tots els conjunts que s’han mostrat interessats, és el que ha fet oficial que han abonat els 452.022 euros a la RFEF per fer-se amb la plaça. La resolució definitiva es coneixerà avui.

Demanen que aturin el procés

Des de l’Hospitalet, han demanat a la RFEF que aturi el procés de subhasta de la plaça del CF Reus fins que «tinguem tota la informació sobre l’expedient que ha donat lloc a què hi hagi una vacant a Segona B», una situació que sembla difícil de produir-se. Els de Llobregat continuen lluitant per aconseguir jugar a Segona B però sense pagar ni un euro, ja que consideren que «el més just» seria que fossin ells els qui pugessin de categoria, per ser del mateix comitè que el Reus i, d’aquest grup, el que té més mèrits esportius.

Des del CF Reus estan atents a aquesta compra de la plaça, ja que un cop produïda, també es coneixerà si amb el pagament de 450.000 euros a la RFEF el Reus deixa de tenir el deute amb la federació i pot començar a inscriure jugadors per competir a Tercera o no.

tracking