Diari Més

Ramón Calderé havia de ser l'entrenador del CF Reus a Segona B

El tècnic de Vila-rodona detalla que tenien la pretemporada planificada i ahir havien de començar-la amb 7 o 8 jugadors

Imatge d'arxiu de Ramón Calderé mentre dirigia un partit del Badalona.

Ramón Calderé havia de ser l'entrenador del CF Reus a Segona BCF Badalona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Continuen les notícies incertes al voltant del CF Reus. Si el dimecres la RFEF anunciava que expulsava el club de Segona Divisió B, permetent-li inscriure’s a Tercera, ahir un comunicat firmat, suposadament, pel president del club, Clifton Onolfo, i l’administrador concursal, David López, detallava que havien fet l’ingrés de l’aval corresponent però fora de termini, una informació que ningú va poder confirmar.

En aquest comunicat, també es compartia la programació del primer i segon equip reusenc. Ramón Calderé, qui ja va entrenar al Reus en una etapa a Tercera, havia de ser l’entrenador del primer equip i David Cabildo el del filial.

Segons ha pogut saber Diari Més, és cert que el tècnic de Vila-rodona va firmar un precontracte amb Onolfo i també amb el qui seria el seu segon entrenador, Lluís Milà. El mateix Calderé detalla que «ahir havíem de començar la pretemporada amb 7 o 8 jugadors però clar, després de la notícia de l’expulsió de Segona B tot ha quedat en l’aire», de fet, Calderé encara no ha rebut cap notificació oficial al respecte i s’ha assabentat del descens administratiu a través dels mitjans de comunicació.

El tècnic també comparteix que tenien la planificació de pretemporada feta i que «no tindria cap inconvenient en entrenar al CF Reus a Tercera Divisió, de fet és en aquesta categoria on jo vaig entrenar-lo fa temps», amb tot, de moment no assegura que això sigui una realitat, ja que el precontracte que van firmar era per Segona Divisió B i, com que encara no ha parlat amb Onolfo desconeix quines són les seves intencions.

De fet, Ramón Calderé estava realitzant un clínic amb l’acadèmia del Barça a Panamà però va tornar per iniciar aquest projecte del conjunt roig-i-negre. A més, Calderé i Lluís Milá van reunir-se dissabte passat amb una persona de confiança d’Onolfo per acabar de planificar la temporada.

Ahir a la tarda un comunicat que portava les firmes d’Onolfo i David López assegurava que havien fet l’aval corresponent, malgrat que es va fer fora de termini. «És per això que demanem a la RFEF que rectifiqui la seva decisió», es pot llegir en el comunicat on també expliquen que «hi havia 680.000 euros als comptes del club, dels quals es van pagar 150.000 euros com a dipòsit de garantia per part de l’administrador en bona fe fins que arribés l’aval, amb el qual s’hagués pogut assegurar-ne més si ho haguessin sol·licitat de manera expressa abans de prendre aquesta decisió».

En aquest mateix comunicat també argumenten que «la RFEF té aquesta garantia del Reus i necessiten que de manera expressa els notifiquin que s’acceptarà al club a Segona B o, altrament, que no acceptin la seva inscripció i renunciïn als diners que van aportar des del Reus com a garantia». Amb tot, des de la RFEF ja van detallar en la seva resolució que els diners seran retornats íntegrament al club del Baix Camp, ja que no serà acceptat a la divisió de bronze. En la carta enviada a la federació demanen a l’entitat estatal que reconsideri la seva posició i torni a incloure l’equip a Segona Divisió B.

En aquest mateix correu que provindria d’Onolfo, exposen els preus dels abonaments per a la temporada 2019-20, que van des dels 375 euros a Tribuna Alta fins als 90 a Gol.

Qui també apareixia en aquest informe és Adrià Arjona, jugador que va marxar al Toronto seduït per Onolfo però que al final ha acabat tornant a casa, ja que a Amèrica només li asseguraven que jugaria amb el filial del Toronto. Arjona jugarà la pròxima temporada al Prat de Tercera Divisió i el seu fitxatge va fer-se oficial ahir al matí, per tant, hores abans que Onolfo o algú en nom seu enviés el comunicat de la planificació que tenia pensada per a la temporada que començarà a finals d’agost.

La plaça vacant

La RFEF va comunicar en un primer moment que es pronunciaria durant el dia d’ahir sobre la plaça vacant que deixa el Reus a Segona Divisió B però, durant el dia d’ahir, va detallar que no serà fins dissabte, com a mínim, quan donarà notícies al respecte.

Tot fa preveure que la federació acabarà aplicant l’article 194, com ja va fer l’any passat amb el descens administratiu del Lorca, plaça que va acabar comprant l’Ibiza. Aquest article dictamina que els primers candidats a poder optar a la compra de la plaça són els equips catalans de Tercera Divisió, per darrere l’equip català que hagi baixat enguany de Segona B a Tercera, és a dir, el Peralada, si tampoc la compra, podrà fer-ho qualsevol equip de Tercera i, si cap dels clubs està interessat, qualsevol equip que hagi baixat de Segona B a Tercera en la darrera temporada podrà optar a la plaça.

tracking