Diari Més

La Federació exclou al CF Reus de Segona Divisió B per no presentar l'aval

L’entitat estatal sí que li permet competir a Tercera i el filial a Primera Catalana però això tampoc ho té garantit pels impagaments

Imatge d'arxiu de l'afició roig-i-negra a l'Estadi Municipal en un partit disputat la temporada passada a Segona Divisió.

La Federació exclou al CF Reus de Segona Divisió B per no presentar l'avalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou revés per al CF Reus. Ahir al migdia la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va emetre ahir un comunicat en el qual anunciava l’expulsió del Reus de Segona Divisió B i també la del filial de Tercera Divisió, permetent-los, això sí, jugar en una categoria immediatament inferior. És a dir, en un principi el Reus podria competir a Tercera i el filial a Primera Catalana.

La RFEF detalla que va advertir al club reusenc de l’obligació continguda de l’article 105 del Reglament General Federatiu, en el qual s’exposa que «els clubs que en qualsevol de les tres darreres temporades hagi tingut resolucions de la Comissió Mixta, com a conseqüència de deutes vençuts, exigibles i acordats per aquest òrgan, hauran de presentar un aval de 200.000 euros».

En data del 3 de juliol, la RFEF va aportar al Reus informació «àmplia, precisa i clara» en relació al règim aplicable a l’aval i la motivació que justificava la seva exigència al club. En aquesta mateixa comunicació, li van concedir al club del Baix Camp un termini màxim que expirava el dimecres de la setmana passada, 10 de juliol, a les 12 del migdia. Segons detallen des de la RFEF, aquell dia el que reben és un escrit per part de l’Administrador Concursal, David López, per sol·licitar «la paralització de la citada exigència de constitució de l’aval durant un termini màxim d’una setmana, això és, fins al pròxim dimarts –dia 16–, oferint una caució per import de 150.000 euros». Com que el club no ha complert amb el termini inicialment concedit ni de l’extensió sol·licitada, la RFEF va decidir excloure’l de la competició i retornar «qualsevol quantitat que el club hagi pogut ingressar en concepte d’assegurança en cas d’impagament».

A més, la federació sí que permet al Reus competir a Tercera Divisió, afectant així al filial que hauria de militar en aquesta lliga però que, pel descens administratiu del primer equip, també haurà d’inscriure’s a la lliga immediatament inferior, és a dir, Primera Catalana.

No hi ha res segur

Amb tot, que el Reus pugui competir a Tercera i el filial a Primera Catalana també està en dubte. Des de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) apunten a Diari Més que «si el club no atén a l’ordre de pagament cursada per la Comissió Mixta, aquesta informarà la RFEF que aquest club no està al dia de pagaments perquè la federació adopti la decisió que procedeixi». Aquests pagaments corresponen als del filial, que fins ara militava a Tercera. Per tant, si el club no abona les corresponents nòmines a aquests jugadors, tampoc té clara la seva participació a Tercera.

Pel que fa a la reestructuració de les diferents lligues afectades. La Federació Catalana de Futbol (FCF) va emetre ahir un comunicat en el qual argumentava que «fins que la RFEF no determini com quedarà coberta la vacant del grup III de Segona B», no decidirà sobre com quedaran les lligues de Tercera Divisió i Primera Catalana.

Ara s’obre un període en el qual alguns clubs de Tercera podrien optar a comprar la plaça de Segona B que deix lliure el Reus. La temporada passada va ser l’Ibiza qui va comprar la plaça del Lorca, també descendit per impagaments. Aquesta compra es va produir a principis d’agost, quan encara quedava menys temps per l’inici de les respectives lligues. En aquest cas, la RFEF va decidir seguir l’article 194 del Reglament General el qual estipula en quin ordre serà assignada la vacant. Segons aquest article, els primers conjunts a poder optar a la plaça del Reus són tots aquells que militen al grup cinquè de Tercera Divisió seguint l’ordre en el qual van quedar classificats, per tant, l’Hospitalet i l’Horta són els que parteixen amb més avantatge per a fer-se amb la plaça del conjunt reusenc. En cas que cap dels equips de Tercera Divisió vulguin comprar el lloc, el següent en poder-ho fer serà l’equip que hagi baixat de Segona B a Tercera i sigui de Catalunya, és a dir, el Peralada. Seguint el reglament, si l’equip gironí tampoc vol fer-se amb aquesta plaça de la divisió de bronze del futbol espanyol, els següents en tenir l’oportunitat de comprar-la seran tota la resta de conjunts que militin en qualsevol grup de Tercera Divisió i, si tampoc hi ha cap club interessat, els últims en poder comprar la vacant són els conjunts que van baixar de Segona B a Tercera, independentment de la Comunitat Autònoma a la qual pertanyin. Ara, cal saber si la RFEF aplica aquest article i quin és el preu de la plaça.

tracking