Diari Més

El 3x3 estatal de bàsquet se suspèn perquè no estava pressupostat

L’Ajuntament de Tarragona havia de pagar 64.900 euros durant els tres anys programats pel torneig

Un dels partits de 3x3 que es van disputar al Camp de Mart durant els Jocs Mediterranis.

El 3x3 estatal de bàsquet se suspèn perquè no estava pressupostatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona va comunicar durant el migdia d’ahir que ha de renunciar a acollir la Lliga Professional de Bàsquet 3x3. Segons el comunicat emès pel consistori, el motiu és molt clar: «No existeix consignació nominativa, adequada i suficient per fer front a l’import de 64.900 euros previstos de pagar a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB)», que era l’ens que col·laborava en l’organització de l’esdeveniment. O sigui, que no estava pressupostat.

La Lliga Professional de Bàsquet Herbalife 3x3 havia d’aterrar a Tarragona els dies 19 i 20 de juliol, sis dies abans de la gran final, que s’ha de disputar a Barcelona. A banda, Tarragona es convertiria en la capital del 3x3, ja que la FEB ajudaria a donar a conèixer la ciutat i aquest esport mitjançant concentracions de seleccions, la creació d’una escola 3x3, l’organització del Torneig Circuit 3x3 o clínics d’àrbitres i d’entrenadors. Una escola de pares completaria l’oferta que convertiria la ciutat en un dels epicentres d’una modalitat esportiva que competirà per primera vegada en uns Jocs Olímpics l’any 2020. Tota aquesta oferta esportiva es posaria en marxa mitjançant un Centre de Tecnificació que anava a càrrec de la Federació, però que es quedarà en un projecte, ja que no veurà la llum.

Per la seva banda, l’Ajuntament, que ha suspès l’esdeveniment, s’acull a un «decret en què s’expressa la impossibilitat material de complir els compromisos previstos en un protocol d’intencions signat per l’anterior equip de govern el passat 7 de maig entre l’Ajuntament i la FEB» perquè s’organitzés durant tres anys una prova de les 3x3 Series tant en categoria masculina com femenina».

Diners i espais

El protocol estipulava diferents obligacions per part del consistori, entre les quals una aportació econòmica municipal de 64.900 euros cada any fins al 2021. En total, 194.700 euros en tres anys. A banda, s’havien de cedir espais com la plaça Corsini o el Camp de Mart.

El mateix comunicat del consistori especifica que, si es realitzés aquest pagament, «seria nul de ple dret i els ordenadors de pagament en serien personalment responsables». «Per aquest motiu i, tenint en compte també que els organitzadors no han presentat la documentació determinada per la llei a un esdeveniment d’aquestes característiques, en el decret es resol deixar sense efectes el protocol d’intencions».

Ho podien ajornar

Segons ha pogut saber aquest mitjà, la FEB no hauria posat cap impediment en què aquests 64.900 euros es paguessin en un altre exercici comptable, ja que la maquinària s’havia posat en marxa i aturar l’arribada d’un esdeveniment d’aquestes característiques pot ser molt perjudicial per a l’ens.

Així ho va reconèixer el portaveu de l’equip de Govern, Xavier Puig, qui va lamentar que «els tècnics ens van assegurar que tècnicament i logísticament és impossible de celebrar aquest torneig». «La Federació sí que ens va proposar fer el pagament en un altre moment, però hi ha altres problemes, com que s’estava demanant una subvenció plurianual, i això és il·legal», continuava. El problema, per a Puig, no és pagar aquest any o en un altre moment, sinó que «l’Ajuntament està sec, tenim la necessitat de tenir el deute al mínim i no era viable».

Després d’aquest gir inesperat, serà complicat que la Federació vulgui continuar col·laborant amb Tarragona per a realitzar qualsevol esdeveniment, ja que considera que s’han quedat a l’estacada.

tracking