Diari Més

Onolfo segueix venent fum des dels Estats Units

Anuncia un acord amb el Toronto nord-americà i continua pregonant que construirà un gran estadi d'estil gaudinià

Clifton Onolfo en una roda de premsa realitzada el mes de febrer.

Clifton Onolfo en una roda de premsa realitzada el mes de febrer.Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clifton Onolfo continua fent de les seves. Ara, des dels Estats Units, on ha tornat fa algunes setmanes mentre el CF Reus Deportiu està sent intervingut per l’administrador concursal.

L’amo del Reus va enviar ahir un escrit en forma de comunicat a alguns dels treballadors que encara queden al club de la capital del Baix Camp. En deu punts, continua fent promeses, realitza agraïments i dibuixa un futur idíl·lic. Fins i tot, ja ha explicat la campanya de socis a cinc temporades vista.

Esportivament, el Reus hauria de jugar la temporada vinent a Segona Divisió B, tot i que perquè aquesta situació es produís, Clifton Onolfo hauria de satisfer el deute que té actualment amb el personal, que no és precisament baix. Pel que es pot llegir a l’escrit, Onolfo compta amb poder jugar a la categoria de bronze del futbol espanyol.

El primer punt del comunicat arrenca agraint «la dedicació al club que han tingut tots els nostres jugadors, des del filial fins a la base femenina». El segon punt és més sorprenent, ja que Onolfo ha anunciat un acord amb el Toronto FC de la lliga estatunidenca, que consistirà en «un intercanvi de jugadors» que comença «aquesta setmana amb intercanvis de jugadors del nostre filial i el nostre juvenil perquè puguin viure una experiència durant una, dues setmanes o més» a les instal·lacions «d’un dels cinc millors clubs de la Major League Soccer».

Aquí, Clifton Onolfo incideix en el fet que el futbolista del filial Adri Arjona ha marxat als Estats Units per realitzar una estada al Toronto FC, tot i que anuncia que «hi ha més jugadors que han estat convidats tant del filial com deljuvenil» per realitzar una estada «a mitjans del mes de juny».

Continua venent un macroprojecte Onolfo, ja que, en el tercer punt parla de la construcció d’un «hotel i d’un nou camp de futbol d’estil gaudinià». Segons el mateix Onolfo, els entrenadors han estat entrevistats per prendre «una decisió final», tot i que no explica sobre què han de decidir.

La Fundació

Després del desastre que va suposar la desaparició del primer equip del Reus i sense saber què passarà amb el filial i amb el juvenil, el futbol base quedava en perill, fins que es va acordar que una Fundació se’n faria càrrec. Sobre això, Onolfo remarca que «la base està assegurada» amb aquesta fundació, que s’ha creat paral·lelament a la gestió d’un Onolfo que sembla que se la vulgui fer seva.

També especifica l’«estil» que tindrà el Reus de la temporada 2019-20, que «serà una barreja de Catalunya i els Estats Units» i anuncia una estada pel país nord-americà de deu dues de durada. Segons Onolfo, els jugadors realitzaran partits amistosos a «Mont-real, Toronto, Boston i Nova York».

En el vuitè punt del comunicat Onolfo explica que el procés concursal va vent en popa i, en el novè, s’aventura a llançar una campanya de socis molt peculiar. Aquells que es donin d’alta, rebran «un paquet d’entrades amb un preu similar» independentment de si l’equip juga a «Segona A, Segona B, C o LaLiga per un, tres o cinc anys». Finalment, Onolfo detalla que «les empreses locals volen que el Reus tingui èxit» i finalitza demanant ajuda: «Qui vulgui ajudar al club a sobreviure, que enviï un correu electrònic a info@GlobalCitiesCapital.com».

El fet és que, de moment, a Reus jugadors, tècnics, treballadors i proveïdors continuen sense cobrar i que aquesta és l’única realitat que tots ells creuen. La temporada ha estat molt complicada i els impagaments no tan sols s’han produït per part de Joan Oliver, antic propietari, sinó que Clifton Onolfo tan sols ha pagat una nòmina als jugadors del Reus B des de la seva arribada. Promeses i més promeses a la capital del Baix Camp.

tracking