Diari Més

Queda salvar l'honor

El Nàstic s'enfronta al Córdoba aquest vespre (20 hores) amb l'únic al·licient que suposa acabar la temporada per damunt dels andalusos

José Kanté celebra, al costat d'Imanol García, el gol anotat contra el Mallorca.

Queda salvar l'honorNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona s'enfronta aquest vespre, a les vuit, al Córdoba al Nuevo Arcángel. És un duel completament intranscendent, ja que ambdós conjunts han certificat el seu descens a Segona Divisió B abans de l'esperat. Els tarragonins ho van fer a cinc jornades del final i, els andalusos, a falta de quatre. Dues temporades per a oblidar i ja toca pensar en el futur.

L'únic al·licient que té el Nàstic de cara a aquest duel és el de guanyar, situar-se amb 34 punts (ara en té 31 i el Córdoba 30) i fer un pas important per a finalitzar per damunt dels andalusos a la taula en finalitzar la temporada.

En clau de futur, el Nàstic ja sap per on passarà el seu. Josep Maria Andreu, president del Consell d'Administració del Nàstic, va fer un repàs aquest dijous del que ha succeït aquesta temporada i del futur més immediat del club.

Gran esforç del Consell

En un gran exercici d'autocrítica, el president va demanar «disculpes» a tothom per la nefasta temporada, però va recordar que els esforços per part del Consell han estat enormes, ja que «hem gastat en la plantilla 1,5 milions més» que en anys anteriors, quan la permanència es va assolir.

Ell volia fer un pas al costat i deixar el club al desembre, però en un exercici de responsabilitat continuarà al club amb la meta de tornar-lo a la professionalitat. Ho farà amb Xavi Bartolo a la banqueta i Sergi Parés a la direcció esportiva.

Sense deute, gràcies a ampliacions de capital i als beneficis assolits pel Consell, el Nàstic afronta un repte apassionant on, la pròxima temporada, no valdrà res que no sigui lluitar pel retorn a Segona A.

Abans, però, toca visitar Còrdova. Amb les baixes del sancionat Viti i dels lesionats Coris i Ramiro, Enrique Martín podria apostar per un onze diferent al que es va veure al Nou Estadi.

No és descartable que el tècnic jugui amb un 4-4-2, on Becerra serà el porter. En defensa, tornaria a la titularitat, després dels seus bons minuts contra el Mallorca, Iván López, ocupant el lateral dret. A l'esquerra, Abrahám Minero amb Noguera i Mikel Villanueva a l'eix de la rereguarda.

Imanol i Thioune serien els migcampistes, Pol Valentín actuaria per la dreta i Palanca o Cotán per l'esquerra. José Kanté serà titular a dalt, segurament amb Ike Iche.

tracking