Diari Més

LaLiga assegura al Nàstic 1,25 milions d'euros com a ajuda al descens

Aquesta és la xifra fixa que s’emporten els clubs que baixen de Segona A a Segona B i que serveix per a amortir la caiguda

Lluís Fàbregas (director general) a la dreta, amb el secretari del Consell, Javier Balañá.

LaLiga assegura al Nàstic 1,25 milions d'euros com a ajuda al descensGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona ha de pensar, a partir de ja, en clau Segona B. L’equip ha baixat, s’ha d’assumir i, tot i que resten quatre partits per disputar-se, no tenen cap tipus de transcendència fora del que és simplement la competició.

Sense al·licients, toca començar a pensar en la pròxima temporada i la primera pedra és tenir clar quants diners hi haurà a la caixa per a poder afrontar la temporada. El pressupost del Nàstic, tenint en compte anteriors experiències a Segona B, serà d’uns tres milions d’euros i 1,25 d’aquests vindran directament de la Lliga de Futbol Professional (LaLiga).

Aquesta és la quantitat fixa que l’ens va fixar per als quatre conjunts que baixen de la categoria de plata cap a Segona B. Serveixen per a ajudar a amortir la caiguda, ja que els conjunts que perden la categoria acostumen a ser els rivals a batre la següent campanya. Aquesta és la idea d’un Nàstic que buscarà una plantilla molt competitiva i que sigui capaç de manar en el grup tercer amb autoritat. Un fet semblant al que va fer el Mallorca quan va baixar, salvant les distàncies, ja que els illencs van fer una despesa econòmica a la qual no està disposada el Nàstic. Els tarragonins, tot i això, tindran marge per a completar una bona plantilla.

Han baixat Córdoba i Nàstic i ha estat eliminat el Reus. Quedaria una quarta plaça que encara està molt oberta. No queda clar què succeirà amb els diners que hauria de rebre el Reus. En tractar-se d’una expulsió de la competició i no d’un descens, els reusencs, en principi, no tenen dret a cobrar aquesta ajuda al descens. Menys, encara, si es té en compte que és molt possible que, després de la ratificació dels tres anys de sanció sense poder pujar a Segona A als reusencs, aquests no surtin a competir a Segona B. Els 1,25 milions d’euros que els haurien pertocat queden a l’aire, pendents que LaLiga prengui una determinació al respecte.

tracking