Diari Més

Josep Maria Andreu demana perdó i anuncia Bartolo i Parés per a la 19-20

El president del Nàstic fa un repàs del que ha aconseguit el club en les darreres temporades i recorda d’on prové l’entitat

D'esquerra a dreta, el vicepresident del Consell, Jordi Virgili, el president, Josep Maria Andreu, i el director general, Lluís Fàbregas.

Josep Maria Andreu demana perdó i anuncia Bartolo i Parés per a la 19-20Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona ha fracassat aquesta temporada. Això és una evidència. Així ho va reconèixer aquest dijous a la tarda el president del Consell d’Administració, un Josep Maria Andreu que va donar la cara en una compareixença pública a la sala de premsa del Nou Estadi, on va estar acompanyat a la taula del vicepresident, Jordi Virgili i del director general, Lluís Fàbregas. També van estar presents a l’acte la resta dels representants del Consell.

Les primeres paraules d’Andreu van ser les següents: «El Consell d’Administració i jo com a president assumim la responsabilitat. Demanem disculpes a tots els accionistes, socis i aficionats del Nàstic. Estem decebuts tant amb els tècnics com amb els jugadors que han participat aquesta temporada. Amb ells manteníem l’esperança de mantenir-nos a Segona A. Hem dedicat 1,5 milions d’euros més que en les anteriors temporades, més inclús que en la que vam estar a punt de pujar a Primera Divisió. Aquesta campanya ha estat el pitjor resultat amb el major pressupost. Tots som conscients que la Segona A és cada vegada més complicada». D’aquesta manera, el màxim responsable del Nàstic explicava tot el succeït, tot i l’esforç realitzat per a intentar mantenir-se a la categoria, fet que no s’ha produït tot i la gran quantitat de moviments que s’han produït en la parcel·la esportiva.

Andreu també va fer un repàs de la situació esportiva en les darreres temporades. En aquest sentit, va recordar que «del 2001 al 2019 el Nàstic ha jugat una temporada a Primera, dotze a Segona A i cinc entre Segona B i Tercera. Si tirem més enrere, del 1951 al 2001, el Nàstic va jugar a Primera zero temporades, vuit a segona i 42 a Segona B. Això és una demostració del difícil que representa estar a l’elit del futbol per a un equip com el Nàstic i per una ciutat com la de Tarragona».

En clau de futur, Andreu va confirmar el que va explicar el Diari Més fa algunes setmanes. I és que Xavi Bartolo serà l’entrenador grana la pròxima temporada i Sergi Parés esdevindrà el director esportiu. Tots dos arriben procedents del CF Reus, el qual ha desaparegut aquesta campanya a causa dels problemes econòmics tot i la bona feina realitzada pels tècnics, que ara s’encarregaran de comandar el nou projecte, a Segona Divisió B.

Una nova il·lusió

«Comencem un nou projecte. El nostre director esportiu serà Sergi Parés i, el nostre nou entrenador, Xavi Bartolo», va confirmar Andreu, el qual també va posar molt d’èmfasi en l’aspecte econòmic, on el Nàstic sí que ha triomfat, ja que ha passat de comptar amb un deute milionari a esdevenir un club de referència a la Lliga de Futbol Professional. Segons Andreu, actualment «l’accionariat del Nàstic té un capital social de 6.937.000 euros. El 70 per cent el té el Consell d’Administració», va puntualitzar el president, el qual va recordar que no fa gaire el Nàstic comptava amb molts problemes que podrien haver desembocat amb un final fatal: «Del 2007 a 2012, les pèrdues eren de 10 milions d’euros. Al juny del 2012, aquest Consell va assumir la responsabilitat de tornar al Nàstic, quan estàvem en fallida econòmica. Vam consultar amb experts i ens van recomanar liquidar el Nàstic, però tots els que som aquí vam decidir tirar endavant i ara amb orgull podem dir que el deute del Nàstic és de zero. Dels set milions d’euros que hi havia com a deute, tres milions i mig s’han solucionat amb beneficis i, la resta, amb ampliacions de capital».

De cara al futur, també a nivell econòmic, va deixar ben clar el president que «per a la pròxima temporada intentarem configurar el millor pressupost possible», tot recordant que, a nivell social, el club compta amb una bona massa: «Tancarem la temporada amb 6.834 socis». A més, el Nàstic comptarà en breu amb més camps d’entrenament i un ambient molt millor per a poder desenvolupar la seva activitat, ja que «estem a la fase final per començar amb la ciutat esportiva a Camp Clar», la qual s’ubicarà a l’Anella Mediterrània.

Anys complicats

«Per a tots, les últimes sis temporades han estat difícils», va declarar el president, fent referència a les quatre a Segona A i les darreres a Segona B, quan l’equip va tenir a prop l’ascens però no el va aconseguir a causa de diversos motius, entre ells la fatídica tarda a Llagostera.

En el seu discurs, Josep Maria Andreu també va fer una crida als aficionats, de forma que «públicament volem demanar a tots els nastiquers el seu suport incondicional». En ser preguntat per la gestió d’Arnal Llibert, director esportiu que va començar la temporada, Andreu va especificar que, «quan les coses no surten bé, és culpa de tots. No podem disparar tan sols a una persona, som tots. Vam fer una aposta important i no ha sortit bé. Al mes de desembre vam remodelar la plantilla, però amb les noves incorporacions tampoc ha sortit bé. Va començar un tècnic (José Antonio Gordillo) i després en va venir un altre (Enrique Martín) que tenia el suport del 95% dels nastiquers».

Costarà buscar suports la pròxima temporada estant a Segona B, ja que «hem d’intentar tenir paciència, però les coses no són fàcils», deia un Andreu que va anar més enllà: «Abans parlava de decepció. És una decepció total i absoluta. Ha estat una decepció a tots els nivells».

Ho volia deixar

La idea d’Andreu era la de fer un pas al costat a mitjan temporada, sempre que l’equip estigués consolidat a la Segona Divisió A, però tot es va tòrcer: «Tenia previst al passat gener deixar de ser president del Nàstic. Tenint en compte la situació, vaig decidir que no. Ho vaig ajornar al juny i, davant de la situació actual, ho continuaré sent»

«Apostem pel Sergi i pel Xavi perquè són persones amb ADN Nàstic.Els tècnics del Nàstic han tingut sempre llibertat absoluta per fer el que necessitaven en l’aspecte esportiu. Nosaltres no intentem canviar decisions».

Han pogut vendre

Va desvelar Josep Maria Andreu que podria haver deixat el Nàstic, ja que «durant aquestes últimes tres temporades hem tingut diverses ofertes per vendre el Nàstic. Nosaltres considerem que aquest és un projecte de Tarragona. Volem que el Nàstic sigui de Tarragona». Tot i això, ara pensa en el futur immediat, que passa per «competir a Segona B la temporada que ve i intentarem tornar a Segona A el més aviat possible».

«Per a nosaltres és un cop dur el fet de baixar a Segona Divisió B perquè el Nàstic té estructura de Segona A, però està clar, som optimistes i pensem que tirarem endavant. Ho farem amb una diferència respecte el 2012, que estàvem amb menys set milions d’euros i ara estem a zero», va sentenciar.

tracking