Diari Més

El CBT inicia el camí cap a la glòria

Els tarragonins arrencaran aquesta tarda contra l’Ardoi la seva aventura en direcció a la LEB Plata

David Fernández és el capità del CBT i serà l'encarregat de donar la cara en els moments difícils.

El CBT inicia el camí cap a la glòriaCBT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Tarragona ja és a Algesires. Allí, l’equip que entrena Berni Álvarez disputarà el play-off d’ascens a LEB Plata, un objectiu amb un camí complicat, però que ja ha arribat a la seva última aturada. Va ser un viatge de catorze hores on tècnics i jugadors van començar a viure el que els espera. I el que els espera a Algesires és una promoció d’ascens molt complicada, però a la qual el conjunt tarragoní hi arriba de la millor manera.

Els blaus tenen una meta molt clara: volen acabar com a millor equip del grup C de Lliga EBA, fet que implicaria l’ascens de categoria. Així de senzill i, alhora, així de complicat. Els rivals no són gens senzills, ja que esperen als cebetistes Megacalzado Ardoi, Movistar Estudiantes i l’equip amfitrió, l’Enerdrink Udea Algeciras. En total, es disputen quatre play-offs d’ascens. El vencedor de cadascun d’ells ascendirà de categoria i els dos millors segons també ascendiran, prèvia eliminatòria. En el cas del CBT, si acaba segon després del play-off, jugaria contra el segon classificat del grup 4.

Primer, l’Ardoi

La primera cita dels tarragonins serà la d’aquesta tarda, a dos quarts de sis. El rival serà l’Ardoi i Berni Álvarez destaca la gran importància que té començar la fase final amb una victòria. Segons les paraules de l’entrenador, «el primer enfrontament pot marcar molt la resta de dies en molts aspectes, per això és tan important guanyar a l’inici». Sobre el rival, el qual ha estat estudiat minuciosament pel cos tècnic cebetista, «és un equip molt experimentat, amb tres o quatre jugadors determinants i molt bons complements».

Segons l’entrenador blau, que pot estar afrontant la seva darrera setmana com a entrenador cebetista si a partir del maig inicia nova carrera política, destaca a jugadors com «Savitsky, un jugador molt complet i amb experiència a LEB Or». Berni Álvarez també avisa de la qualitat d’Urtasun i Uriz, «grans amenaces» d’un equip que tan sols va caure derrotat en tres ocasions en la fase regular.

Un bon camí

La trajectòria del CBT per a arribar fins a Algesires ha estat immaculada. Tot i comptar amb una plantilla curta i d’haver de tirar dels júniors per a completar moltes convocatòries, el quadre del Serrallo va aconseguir finalitzar líder en el campionat regular. Una vegada assolida aquesta fita, va imposar-se a Lleida en el primer play-off, convertint-se en un dels rivals a batre en la gran final que arrenca aquesta tarda.

Berni Álvarez té posades moltes esperances en aquesta eliminatòria, tot i que avisa que no serà precisament senzill aconseguir el somni de l’ascens, ja que «tothom s’ha guanyat estar allà». Per a poder arribar el més lluny possible, una de les claus serà la concentració: «Segur que tindrem moments dolents i hem d’intentar que aquests siguin el més curts possible». «Crec que arribem bé, però no serà fàcil», manifesta l’entrenador del Club Bàsquet Tarragona, que sentencia que «també serà important que els jugadors que ja han viscut fases d’ascens puguin ajudar als més joves a controlar els nervis».

tracking