Diari Més

Capità general

El Nàstic oferirà la renovació a un dels jugadors que ha demostrat implicació des del principi, Abraham Minero

Abrahám, en acció

Capità generalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abraham Minero ha de ser la bandera del Gimnàstic de Tarragona de la pròxima temporada. Així ho entén el club grana, el qual té previst oferir la renovació al futbolista la setmana vinent, una perllongació que faria feliços als aficionats grana i que significaria la primera pedra del projecte de la 2019-20.

El lateral esquerre és un dels futbolistes que ha intentat ajudar a què el vaixell no naufragués. No ho ha aconseguit però, almenys, sempre ha donat la cara quan el club ho ha necessitat. Quan l’equip perdia, en moltes ocasions Abrahám era l’home que donava la cara davant dels mitjans de comunicació i sempre deia el que pensava, amb el que representa el Nàstic com a eix central del seu discurs.

Futbolísticament, Abraham també ha estat important. El català va mantenir a l’equip a principis de temporada. Semblava que el Nàstic girava al seu voltant, tot i ocupar una posició tan poc lluïda com és la del lateral esquerre, que no acostuma a ser una de les més aplaudides. La seva innegable qualitat, unida al seu esforç i la seva entrega, han portat a convertir-se en un dels motius pels quals il·lusionar-se la temporada vinent.

Abraham té 33 anys, una edat que no l’impedeix pujar i baixar la banda esquerra durant gran part dels enfrontaments. En el que va de temporada, ha disputat un total de 31 enfrontaments, tots ells com a titular, acumulant fins a 2.727 minuts, convertint-se en un dels jugadors més utilitzats tant per Enrique Martín, actual entrenador del Nàstic, com per José Antonio Gordillo, tècnic grana fins a la desena jornada, quan va ser destituït.

A l’estiu es va decidir que Abraham Minero i Javi Jiménez fossin els dos jugadors que s’haurien de disputar el lateral esquerre. Gairebé sempre, sense comptar partits puntuals, el català va ser l’escollit per a ser titular. En alguna ocasió, fins i tot, Brugui va jugar en aquesta posició, però sempre com a solució d’urgència, ja que Abraham, quan ha estat en condicions, ha estat el titular.

La idea del club grana, una vegada consumat el descens a Segona Divisió B, és intentar formar un equip amb alguns jugadors de l’actual plantilla, combinat amb noves incorporacions, que han d’aportar frescor i noves idees a un equip que ha naufragat completament en una temporada per a oblidar.

Abraham ha de ser un dels pilars, però hi ha d’altres jugadors que també compten per l’equip. Entre ells, hi apareix Pol Valentín, que ha començat a emergir fa poc, ja que no comptava amb oportunitats, tapat per altres futbolistes com Pipa o Coris, que han freqüentat el lateral dret al llarg de la temporada.

Bernabé i Salva Ferrer també compten amb tota la confiança del club, igual que els centrecampistes Viti i Fali, aquest darrer cedit al Cádiz fins a final de temporada. De la resta, potser algun continuarà, però no hi ha cap operació en marxa al respecte.

tracking