Diari Més

Danae Boronat, primera narradora de partits a la televisió

La periodista Danae Boronat, primera narradora de partits a la televisió

Danae Boronat, amb Robert Fernández i Bojan Krkic.

Danae Boronat, primera narradora de partits a la televisióTwitter Danae Boronat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La periodista Danae Boronat (Tarragona, 1985) s'ha convertit en la primera dona a narrar per a televisió un partit de LaLiga, el que ahir diumenge es va jugar entre l'Atlético de Madrid i el Sevilla, en la modalitat LaLigaTv.

La periodista va narrar el partit amb el suport tècnic de l'exjugador Alberto Edjogo, després d'haver portat una preparació durant mesos, després que Boronat hagués sol·licitat als responsables de Mediapro iniciar-se en aquest camp.

No és gens habitual que les dones estiguin al capdavant de narracions esportives al món de futbol, una cosa que sí que passa en altres esports, com per exemple, a Espanya, la gimnàstica, la natació o el patinatge, entre d'altres.

On sí que han començat a obrir-se un forat les veus femenines ha estat en l'àmbit tècnic, com a suport als narradors, com és el cas a Mediapro de la també periodista Natalia Arroyo, qui a la vegada és seleccionadora de l'equip femení de futbol de Catalunya, o de l'excapitana de la Reial Societat Larraitz Lucas en els partits de futbol femení d'Euskal Telebista.

Pel que fa a Arroyo, la periodista no només analitza els partits de futbol femení, sinó que també és una de les veus autoritzades com a analista en partits de LaLiga. Natalia Arroyo, a més, compta amb un bagatge de narradora de partits de futbol masculí a Ràdio Igualada.

El camí que ha iniciat Arroyo ha motivat moltes dones a buscar també el seu forat en la narració de partits de futbol, com és el fet de la periodista Sara Giménez, que fa unes quantes setmanes va debutar en la ràdio com a narradora del partit Girona-Espanyol per al Carrusel de la SER.

Pel que fa a Danae Boronat, la periodista ha comentat a EFE que fa mesos que tenia en ment fer el salt a la narració. «Ho vaig sol·licitar als meus caps i van acceptar el desafiament. He realitzat molt treball en estudi i la primera vegada que vaig narrar un partit en viu (sense emetre's) va ser al Camp Nou, en el passat derbi, on també vaig estar acompanyada per Alberto Edjogo», ha apuntat

«Sempre havia tingut en ment narrar partits, però li tenia molt respecte. Només volia fer el salt si estava molt preparada, i per això he estat molts mesos assajant en estudis, a vegades sola i d'altres, acompanyada», ha recordat.

Si bé en la narració televisiva de futbol sembla exclusiva per a homes (el mexicà Iris Cisneros va narrar per a Univisión l'any passat un partit de la Lliga del seu país), les dones s'han fet un forat des de fa temps com a veus complementàries en la narració, donant suport amb el micròfon a peu de camp, tant en el mitjà televisiu com, especialment, en la ràdio.

En aquest escenari emergent de narradores i amb el mundial de futbol femení aquest estiu, veus com les de Danae Boronat apareixen com serioses candidates per conduir partits en els quals Espanya serà una de les participants.

El pròxim mundial femení (del 7 de juny al 7 de juliol, França) ha portat a plantejaments abans inimaginables en l'àmbit femení, com la petició popular que es va realitzar a l'empresa Panini perquè tragués una col·lecció de cromos de les jugadores del mundial, com habitualment realitza cada temporada amb els equips de la Lliga, una sol·licitud a la qual la signatura de cromos ha accedit.

tracking