Ara? (2-1)

Un bon Nàstic es desfà del Mallorca amb gols d'Uche i Kanté i és molt superior al rival

Uche, celebrant un dels dos gols que va anotar aquest dimecres davant del Granada, al Nou Estadi.

Uche torna a enamorar al Nou EstadiCristina Aguilar

Ara guanyen? Això és el que van pensar molts dels pocs aficionats que es van acostar al Nou Estadi per a assistir al duel entre un Nàstic que no s’hi jugava res i un Mallorca que necessitava els punts per a la seva particular lluita per l’ascens i que van veure com els d’Enrique Martín guanyaven 2-1.

Més de 300 aficionats del Mallorca que van assistir a Tarragona van veure com els seus queien contra un Nàstic que va ser millor, que li va guanyar el centre del camp al rival i que va jugar un partit que hauria d’haver disputat en moltes ocasions al llarg de la temporada. Potser si hagués estat així, el Nàstic no hauria perdut la categoria tan aviat.

Era un dia molt especial. I és que tornaven a casa el millor entrenador de la història del Nàstic, Vicente Moreno; el gran capità, Xisco Campos; un dels porters més estimats a Tarragona, com Manolo Reina; i dos futbolistes que també van deixar empremta a Tarragona, com Lago Júnior i Álex López. Exceptuant aquest darrer, tots van ser titulars.

L’afició del Mallorca no va ser tan nombrosa com la local, però gairebé. Des de molt abans del partit els illencs van estar animant fins a quedar-se sense alè. I és que no era per a menys, ja que els de Vicente Moreno s’hi jugaven l’ascens. Jugar a Primera és l’objectiu dels de Vicente Moreno.

Sense res en joc, el Nàstic va jugar mancat de pressió. Curiosament, va ser dels dies en el qual es va sentir millor, sobretot amb un centre del camp alliberat i amb intencions de crear joc. El Mallorca únicament es va servir d’alguna acció aïllada arrencant per l’esquerra, però els grana van marxar al descans per davant a l’electrònic, i merescudament.

Els tarragonins es van carregar de cartolines ràpidament. En vint minuts, ja l’havien vist Abrahám, Uche i Thioune. El Mallorca va jugar a un ritme inferior al que té habituats als seus i no va despertar fins a l’equador de la primera meitat. Va ser llavors quan Aridai va rematar al pal esquerre de Becerra.

Seguia el Nàstic amb el centre del camp guanyat, però les ocasions no eren locals. En el 38’, a punt va estar de marcar Salva Sevilla pel Mallorca. Budimir el va deixar completament sol davant de Becerra amb una passada de la mort, però l’andalús va disparar a un cantó, sense sentit.

Apareixen Uche i els crits

A cinc del descans va aparèixer Uche, que havia estat quallant una bona actuació, sobretot pels moviments que feia a camp contrari. Mans de Xisco Campos a l’àrea mallorquinista i penal a favor dels locals. Era la segona groga del capità visitant, però el col·legiat li va perdonar. Uche va ser l’encarregat de disparar i el seu tret va acabar desviat, baix, a la dreta de Reina.

La graderia va començar a arremetre contra el nigerià, titllant-lo de mercenari i interpretant que havia fallat a propòsit. Doncs dos minuts va trigar Uche a callar la boca als aficionats, amb un gol, aprofitant un refús, que va significar l’1-0. Es va encarar el nigerià amb la graderia però els seus companys el van envoltar perquè la cosa no anés a pitjor.

El centre del camp i Pol Valentín

Vicente Moreno va donar entrada a Abdón Prats en el descans per un Leo Suárez que no estava gaire fi. El Mallorca va recuperar lleugerament el control de la pilota, però els migcampistes del Nàstic van demostrar que, quan volen, poden. Viti, novament va ser dels més destacats, Imanol va estar en totes i Thioune genial en la creació. Aquesta circumstància, acompanyada d’un excel·lent partit de Pol Valentín. No és normal que sigui el millor jugador dues jornades seguides un futbolista que ha estat pràcticament inèdit al llarg de la temporada al llarg de dos futbolistes com Coris o Pipa que, per cert, la temporada vinent no hi seran.

Entra Iván López

El mateix Valentín va demanar el canvi per unes molèsties musculars i, en el 64’, va entrar per ell Iván López, inèdit tota la temporada. Tres minuts després, un altre canvi a tenir en compte, ja que va entrar l’exgrana Álex López per Budimir, per part del Mallorca.

Precisament, Iván López, en el 74’, va internar-se a l’àrea i va intentar batre a Reina, però aquest, no sense problemes, va aturar l’esfèrica.

S’estava coent un final de partit frenètic, i així va ser. El Mallorca necessitava una reacció que va trobar en el 90’, amb una diana d’Abdon Prats quan el jugador estava pràcticament a terra. Va estirar la cama per a batre un Becerra que no s’ho podia creure.

Els que no s’ho van acabar de creure van ser els de Vicente Moreno que, dos minuts després, van assistir al gol de la temporada al Nou Estadi. Pilota que arriba a José Kanté i aquest, sense pensar-s’ho, l’engalta impossible per a Reina. Els tres punts es van quedar a casa, però ja era massa tard.

NÀSTIC

Isaac Becerra, Pol Valentín (Iván López, 64’), Mohammed Djetei, Noguera, Mikel Villanueva, Abrahám Minero, Thioune (Javi Márquez, 77’), Viti, Imanol García, Luis Suárez (José Kanté, 72’) i Uche.

MALLORCA

Manolo Reina, Sastre, Xisco Campos, Valjent, Salva Ruiz, Pedraza, Salva Sevilla, Leo Suárez (Abdon Prats, 46’), Lago Júnior, Aridai (Stoichkov, 79’) i Budimir (Álex López, 67’).

GOLS

1-0, Uche (42’); 1-1, Abdon Prats (90’); 2-1, José Kanté (92’).

ÀRBITRE

Abrahám Domínguez Cervantes (andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Abrahám Minero, Uche, Thioune, Noguera, Isaac Becerra i Viti; i als visitants Xisco Campos i Lago Júnior.