Diari Més

El Nàstic pot convertir-se en l'equip menys golejador dels últims 22 anys

El Xerez té el rècord de menys efectivitat en una temporada amb 24 dianes en 42 partits a la temporada 1997/1998

Luis Suárez, durant un partit

Luis Suárez i Imanol García al rescat d'un Nàstic que s'ho juga tot dissabteGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada del Nàstic està deixant moltes coses per analitzar, la majoria negatives, a partir de les quals sempre se’n poden extreure lliçons positives per a no repetir-les. Un d’aquests aspectes negatius i, potser, un dels que més ha marcat la temporada grana ha estat la falta d’efectivitat de cara a porteria rival. És evident que si no marques, no guanyes i, de moment, el Nàstic només ha estat capaç de marcar 20 gols en 37 partits, és a dir, una mitjana de 0,54 gols per jornada, per tant, el Nàstic marca un gol cada dos partits, com a mitjana, perquè ha arribat a encadenar quatre jornades sense marcar, com ha succeït en aquests darrers quatre enfrontaments.

Analitzant la Segona Divisió A des que està formada per 22 conjunts, el Nàstic podria batre el rècord negatiu d’equip menys golejador. Aquest model de 22 equips es va establir fa 22 temporades, la 1997/1998 i, curiosament, és en aquesta on resideix aquest registre tan negatiu per a qualsevol equip de futbol. El Xerez va anotar en aquella lliga un total de 24 gols i, com és d’esperar, va acabar descendint de categoria en penúltima posició, la mateixa que ocupen ara els tarragonins.

El següent equip amb menys gols anotats en una temporada és l’Eibar, la temporada 2005/2006 amb 28 dianes, any que va acabar descendint a Segona Divisió B. Finalment, en el top 3 d’aquest rànquing hi ha el Sevilla Atlético, per partida doble, i el Poli Ejido. El filial andalús va sumar 29 gols en les temporades 2008/2009 i 2017/2018, i en totes dues va finalitzar la lliga com a cuer de Segona Divisió. Per la seva banda, el Poli Ejido també va ser el conjunt menys golejador a la temporada 2003/2004 amb 29 gols però aquest equip va saber treure més rendiment a la poca efectivitat i va aconseguir mantenir la categoria ocupant la primera plaça de la salvació, la divuitena.

En resum, el Nàstic podria entrar a formar part d’aquest top 3 d’equips menys golejadors si no aconsegueix marcar, com a mínim, 10 gols en els últims 5 partits, una fita pràcticament impensable veient la temporada que ha realitzat el conjunt tarragoní.

No tot és l’atac

Tot i que l’atac del Nàstic no ha estat a l’altura de la categoria, no tota la culpa recau en els gols anotats. Molts conjunts han demostrat que amb pocs gols també es poden aconseguir els objectius. El cas més recent és el del Reus, la temporada 2016/2017, la seva primera al futbol professional, on va ser l’equip que menys gols va marcar, 31, però que va aconseguir una meritòria onzena posició gràcies a la solidesa defensiva que els permetia guanyar molts enfrontaments per un gol a zero.

Amb totes aquestes estadístiques a la mà, és evident que el Nàstic no ha merescut romandre, un any més, al futbol professional, ja que no ha estat encertat ni en tasques ofensives ni tampoc defensives. Una temporada que es podria acabar tancant consumant el rècord negatiu del conjunt menys anotador.

tracking