Diari Més

Deu jugadors del Gimnàstic tenen contracte tot i el descens a Segona B

Bernabé, Pol, Djetei, Salva, Fali, Viti, Javi Márquez, Uche, Sadik i Brugui tenen vinculació amb els grana, però no tots seguiran

Bernabé Barragán, durant un entrenament amb el Gimnàstic de Tarragona a les instal·lacions de la Budellera.

Nou jugadors del Gimnàstic tenen contracte tot i el descens a Segona BNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona jugarà la pròxima temporada a Segona Divisió B. Això ja és una realitat després dels resultats que es van produir aquest passat cap de setmana a la categoria de plata del futbol espanyol. Ara, el que cal fer és començar a preparar la pròxima campanya, amb un projecte suficientment ambiciós com per a il·lusionar i, sobretot, recuperar la categoria professional.

La política de fitxatges dels tarragonins durant el passat mercat d’estiu va ser la d’intentar aconseguir jugadors cedits i, per tant, teòricament de més qualitat i a un cost inferior per, d’aquesta manera, no hipotecar el club i aconseguir muntar una esquadra, en principi, més competitiva. Sí que van arribar molts cedits, però la fórmula no ha funcionat. Un dels avantatges és que no caldrà rescindir molts contractes.

Del total de futbolistes que formen part de la plantilla grana, únicament deu tenen contracte la pròxima temporada. Aquesta circumstància no significa que tots ells s’hagin de quedar. Res més allunyat de la realitat. El que sí està clar és que, a l’hora de reconstruir la plantilla, els maldecaps a l’hora de donar baixes seran menors.

Per posicions, tenen contracte amb el Nàstic Bernabé Barragán a la porteria; Pol Valentín, Mohammed Djetei i Salva Ferrer en defensa; Fali, Viti i Javi Márquez al centre del camp; i, a la davantera, Brugui, Uche i Berat Sadik. Entre aquests deu futbolistes, alguns es quedaran i, d’altres, no. La idea del club és la d’apostar per Bernabé com a meta insígnia a Segona Divisió B. Les ofertes que tindria el porter per a continuar a Segona A o, fins i tot, per a fer el salt a algun Primera Divisió, serien un obstacle. De moment, el Nàstic confia en la seva continuïtat.

Salva Ferrer és un jugador amb molt de cartell i no seria estrany que abandonés el Nàstic en el mercat d’estiu en qualitat de traspassat. Hi ha un parell de clubs de la màxima categoria del futbol espanyol que volen fitxar-lo i la seva sortida no està descartada.

Pol Valentín, que va realitzar un gran partit contra l’Extremadura aquest dissabte després de substituir al lesionat Pipa, seria una de les apostes per a la pròxima campanya a Segona B. El cas de Djetei és diferent, ja que el Nàstic estaria obert a un traspàs si arribés una bona oferta, amb què és molt complicat que segueixi.

Fali, que va tenir una proposta de l’Albacete per a marxar a mitjans de temporada, finalment es va quedar i, per contracte, podria continuar. Ara bé, pagant una petita quantitat podria abandonar l’equip a l’estiu.

Viti ha quallat una gran campanya i el Nàstic voldria que seguís. Ara bé, les seves actuacions han aixecat l’interès de diversos clubs, un d’ells des de l’estranger, i el migcampista podria fer les maletes per a continuar amb la seva progressió. Javi Márquez vol continuar, però el Nàstic no podrà fer front a la seva elevada fitxa a Segona B i s’haurà de buscar una solució satisfactòria per a ambdues parts.

A dalt, Uche està en una situació similar. Amb un any més, l’africà no seria sostenible a Segona Divisió B per la seva elevada fitxa i, en principi, el club hauria de trobar-li una sortida, de no ser que volgués baixar-se el sou de forma substancial per a ajudar al Nàstic a tornar a categories professionals.

Brugui també té contracte i, tot i que ha perdut protagonisme en la segona volta, podria ser un futbolista molt vàlid la 2019-20. El gironí comptava amb una oferta de l’Extremadura per marxar en el mercat d’hivern, però se li va barrar el pas. No ha participat en els darrers mesos amb el Nàstic.

Finalment, apareix el cas de Berat Sadik. El punta, que va signar aquest mercat d’hivern per una temporada i mitja, tampoc és sostenible a Segona B a causa del seu sou. Se li buscarà una sortida pactada.

tracking