El CBT s'imposa al Pardinyes 72-65 i va a la fase d'ascens com a campió

Els blaus van anar de menys a més

Els jugadors del CBT celebren el triomf a Lleida

El CBT s'imposa al Pardinyes 72-65 i va a la fase d'ascens com a campióCBT

El Club Bàsquet Tarragona disputarà la fase definitiva d'ascens a LEB Plata com a millor equip dels grups catalans després de derrotar al Pardinyes 72-65 en la final de la fase catalana d'ascens, disputada aquest cap de setmana a terres lleidatanes.

Qualsevol dels dos equips s’hagués pogut proclamar campió del grup de Lliga EBA. CBT i CB Pardinyes han demostrat sobre el parquet del Barris Nord per què han acabat líders dels seus respectius grups i han ofert un partit disputat fins al final.

L’Ibersol CBT ha sabut jugar bé les seves cartes per emportar-se un campionat lluitat des del primer dia fins al darrer minut d’aquest partit. Tots els jugadors han estat a l’alçada per portar aquest equip i els seus aficionats fins el més alt.

Els blaus no començaven el partit bé de cara a cistella. Havien de passar dos minuts i mig perquè l’Ibersol CBT obrís el seu marcador i igualés el resultat. El desencert i les defenses eren les primeres protagonistes de la final, pel que l’anotació era molt baixa (4-3). Els de Berni anaven escalfant motors a poc a poc i trobaven en Ferran Torres la via més fàcil cap a cistella. Pardinyes reorganitzava les idees per contraatac amb més força i capgirar el marcador (13-16). Però no estava el quart decidit, faltaven les intervencions de Dani Fernández, de tres, i Adrià Duch per tenyir de blau el primer quart (22-18).

L’equip de Berni no millorava, respecte la semifinal, els registres des del tir lliure, i perdia d’aquesta manera la oportunitat de posar distància en l’electrònic. Pardinyes retallava diferències, fins que el gran perill lleidatà, Wendell, fins al moment desaparegut, igualava el partit a 26 punts. Sorolla aportava minuts de qualitat i l’equip demostrava ser ara una roca en defensa. Ferran Torres, amb una esmaixada, posava de peu els aficionats tarragonins desplaçats a Lleida i aconseguia una renda de +6 pel seu equip. Els blaus estaven més inspirats que mai i oferien els millors minuts fins al moment.

Aquesta dinàmica positiva ampliava la diferència fins als 10 punts (38-28). Però el Pardinyes reaccionava a falta de poc més d’un minut per arribar al descans amb una bona pressió defensiva, evitant que els blaus es trobessin còmodes amb el seu joc ràpid, i sent resolutius en atac. Els dos conjunts marxaven a vestidors amb un resultat de 40-39 favorable als tarragonins.

L’intercanvi de papers vist en els darrers minuts del segon quart es mantenien en tornar del descans. Pardinyes se sentia còmode i l’Ibersol CBT havia de fer-ho de nou. Però per això estava Adrià Duch, per anotar dos triples consecutius i recuperar el control del marcador (46-43). El bon joc dels de Berni tornava a poc a poc, tot i que els blaus abusaven del tir de tres degut a la bona defensa plantejada pel Pardinyes, que deixava pràcticament el tir exterior com a única opció. A l’altre costat de la pista, els lleidatans sí que sabien com fer mal als blaus. Gràcies a un gran Wendell, des de feia minuts el millor del partit, s’anotaven el quart amb un resultat de 53 a 57.

L’Ibersol CBT no tenia cap intenció d’abaixar els braços, i els triples que no havia anotat en el quart anterior, els transformava només començar-se els deu últims minuts de partit per igualar-lo a 59. Els de Berni recuperaven la confiança en el millor moment, per posar-se amb 65-59 amb quatre minuts per jugar-se. Els dos equips mostraven els nervis propis del moment en el que es trobava el partit i cap dels dos veia cistella amb facilitat. En el darrer minut, Adrià Duch feia el que millor sap fer, ficar-la de tres per encarrilar la victòria (68-62). Els últims segons eren un tràmit, que deixaven un resultat final de 72 a 65.