El CBT es classifica per la fase d'ascens a LEB Plata

Ferran Torres ha estat el millor jugador del partit, amb 18 punts, 9 rebots i 25 de valoració

Imatge del partit al pavelló Nou Barris de Lleida.

El CBT es classifica per la fase d'ascens a LEB PlataCedida

Ibersol CBT i UB Sant Adrià es plantaven al Barris Nord de Lleida sense complexos i amb les seves respectives armes per emportar-se la primera semifinal de la Final 4 i el bitllet a la fase d’ascens a LEB Plata. No ha estat un partit gens fàcil per a l’equip de Berni, que ha hagut de suar de valent per aconseguir un triomf que no ha arribat fins als darrers minuts de partit. El Sant Adrià ha estat molt millor durant els primers 20 minuts, però els blaus ho han estat en el tram decisiu. Ferran Torres ha estat el millor jugador del partit, amb 18 punts, 9 rebots i 25 de valoració, mentre que Adrià Duch ha estat el màxim anotador de l’Ibersol CBT amb 22 punts.

El Sant Adrià era qui millor entrava al partit, anotant primer i posant-se amb un 2 a 6 en els primers minuts de joc. Un triple d’Adrià Duch despertava el seu equip, que reaccionava ràpidament per igualar el partit a 9 punts. El Sant Adrià però, no desistia en el seu empeny en lluitar cada pilota i cada rebot i tornava a recuperar un +4 (12 – 16, a falta de poc més de tres minuts). L’Ibersol CBT abusava del tir de tres, on no hi trobava encert, però apareixia la tenacitat de Tugores per lluitar cada pilota i encoratjar els seus. Els blaus trobaven la manera de perforar la defensa vermella i tancar el quart només un punt per sota (20 – 21).

Jaume Zanca, amb un triple, posava l’Ibersol CBT per davant en el marcador per primera vegada només començar-se el segon quart. El Sant Adrià capgirava la situació ràpidament amb un parcial de 0 a 8, i l’equip de Berni tornava a estar encallat en atac. En defensa seguia concedint molts rebots i el Sant Adrià no fallava en la segona jugada. D’aquesta manera, i anul·lant a Torres a la pintura, els barcelonins aconseguien tenir el partit controlat en aquests primers 20 minuts de partit. El desencert en els tirs lliures i el rebot seguien sent la gran assignatura pendent dels de Tarragona que, al tram final del segon quart, es trobaven amb la màxima diferència en contra (35 – 43). Tugores seguia mantenint els seus amb vida, però cada cistella de l’Ibersol CBT era replicada de la mateixa manera a l’altre costat de la pista. Amb el marcador en contra, el partit marxava al descans (44 – 53).

L’Ibersol CBT semblava un altre amb l’inici del tercer quart. En un obrir i tancar d’ulls, Adrià Duch pràcticament sol posava els blaus a només quatre punts (51 – 55). Però el Sant Adrià no havia arribat a aquesta Final Four per posar les coses fàcils als blaus. El seu encert seguia sent considerable, i ho feien sobretot per mitjà de Lobo. L’equip de Berni però, ja havia reaccionat i una cistella de Zanca significava el 58 – 59 i forçava el temps mort del Sant Adrià. Els blaus estaven més endollats que mai i l’intercanvi de cops era ja la tònica en els tres minuts finals. La duresa del conjunt vermell era més que notòria (Dani Tugores i Ferran Torres havien de ser atesos pels metges), però la millor notícia era que l’Ibersol CBT havia aconseguit igualar el partit (67 – 67).

Els darrers deu minuts es preveien més intensos i igualats que mai. Cap dels dos equips aconseguia obrir una escletxa en l’electrònic i els nervis començaven a sobrevolar el parquet del Barris Nord. Al bàndol blau tornava a aparèixer el desencert de cara a cistella i això ho aprofitava el Sant Adrià per posar-se 71 a 75 amb quatre minuts per jugar-se. Els de Berni treien les forces d’on podien per tornar a igualar el partit tot i els cops desmoralitzadors del Sant Adrià a base de triples. Un més que decisiu 2+1 convertit de Dani Tugores posava el marcador en 83 a 78 i acabaria donant la victòria als seus. L’Ibersol CBT marxava directe a la final i amb el passi a la fase final d’ascens sota al braç amb un resultat de 88 a 79.