Diari Més

El Nàstic ha sumat 14 punts en les últimes vuit jornades del Nou Estadi

Només ha rebut gols en contra en els dos partits que ha acabat perdent, contra Cádiz i Málaga

Un instant del partit que va enfrontar al Nàstic contra el Numancia al Nou Estadi.

Un instant del partit que va enfrontar al Nàstic contra el Numancia al Nou Estadi.Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic té, pràcticament, els dos peus a Segona Divisió B però fins que les matemàtiques no diguin el contrari els jugadors i cos tècnic seguiran lluitant per aconseguir el miracle. Si hi ha alguna cosa a la qual aferrar-se és als darrers partits que han disputat els grana al Nou Estadi.

De les últimes vuit jornades l'equip dirigit per Enrique Martín ha aconseguit guanyar quatre partits i n'ha empatat dos, perdent els altres dos restants, és a dir, els tarragonins han aconseguit sumar 14 punts dels 24 que hi havia en joc, uns números lleugerament millors que els que va registrar el conjunt grana en els set primers partits com a local, en els quals va sumar 8 punts, amb només dues victòries i dos empats. Tot i que cal tenir en compte que en aquests vuit partits també hi ha el del CF Reus, que els tarragonins van sumar els 3 punts automàticament.

Des del gener fins a dia d'avui, el Nàstic ha guanyat al Córdoba (1-0), al Reus (1-0), a l'Albacete (1-0) i al Numancia (2-0), ha empatat contra Las Palmas (0-0) i Sporting (0-0) i ha perdut contra el Cádiz (2-0) i el Málaga (0-1), uns registres que, si fossin de principi de temporada, serien força positius però que, donada la necessitat actual de sumar de tres en tres, són massa justos. Amb tot, si el Nàstic encara és capaç de somiar, mínimament, amb la salvació, és gràcies a aquests darrers partits disputats com a local i no pas pels enfrontaments que ha disputat a domicili.

Amb el partit d'aquest cap de setmana, els grana enceten un camí de dues jornades consecutives que es disputaran a Tarragona, el primer contra l'Extremadura i el segon contra el Mallorca. Dos partits on només valdrà aconseguir els tres punts que hi ha en joc en cada enfrontament i esperar que la resta d'equips perdin els respectius duels.

Podria acabar últim

Els grana saben que si no aconsegueixen els tres punts d'aquest dissabte contra l'Extremadura, acabaran la jornada com a cuers de Segona Divisió, ja que el Córdoba suma aquest cap de setmana els tres punts del partit contra el CF Reus. Una situació que, si s'arriba a produir, serà un cop molt dur per a la moral del conjunt tarragoní. A més, si el Nàstic no guanya en aquesta jornada, a banda de ser el nou cuer de Segona, podria ser que el següent cap de setmana certifiqués el seu descens matemàtic a Segona Divisió B.

No encaixar gol

Amb tot, els tarragonins no han de pensar més enllà que del partit d'aquest dissabte a les sis de la tarda contra l'Extremadura per seguir creient en el miracle. La clau, tot i que és un dels tòpics més utilitzats en el món del futbol, passa per no encaixar gol. Les estadístiques diuen que quan els tarragonins encaixen al Nou Estadi, perden el partit. De fet, dels sis partits que han guanyat com a locals, només n'hi ha hagut un en el qual hagin encaixat un gol, contra l'Oviedo (2-1) i dels quatre que ha empatat, només en dos ha rebut un gol, contra el Tenerife (1-1), que els visitants van empatar en l'últim minut de partit, i contra l'Almería (2-2). Per tant, sempre que els tarragonins han aconseguit guanyar el seu partit com a local ha estat gràcies a no encaixar cap diana en contra i aprofitar algunes de les ocasions de gol de les quals disposen.

El que està clar és que els grana no poden deixar escapar cap punt més dels 18 que queden en joc, dels quals 12 es disputen al Nou Estadi. El miracle és pràcticament una utopia, ja que malgrat guanyar-ho tot, els grana han d'esperar que els rivals directes perdin pràcticament tots els seus enfrontaments.

tracking