Diari Més

Aquest conte s'ha acabat (2-0)

El Nàstic es condemna a la Segona B després d’una nova derrota en un partit en el qual ni apareixen l’orgull, ni la capacitat de competir

Salva Ferrer intenta aturar a Quini.

Aquest conte s'ha acabat (2-0)Granada CF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diu una dita que Colorín colorado, este cuento se ha acabado. Doncs s’ho pot aplicar un Gimnàstic de Tarragona que va dir adéu a tota permanència (que ja era mínima) de permanència després de caure derrotat amb justícia a Granada (2-0).

La inoperància d’un equip sense ànima ni capacitat competitiva, sobretot quan juga fora de casa, van motivar que el rival no hagués d’accelerar gaire per a sumar tres punts que tornen a deixar al Nàstic a zero fora de casa i als mateixos dotze punts de la permanència dels quals distava dissabte.

Nou gir d’Enrique Martín en forma de canvi de sistema i de cromos a l’onze inicial. Ja va deixar entreveure el tècnic del Nàstic que podria haver-hi modificacions en el dibuix, i així va ser. Del 5-3-2 de Martín al 4-4-2, també de Martín. És així perquè el sistema amb quatre defensors que acostuma a proposar el tècnic compta amb una peculiaritat: doble lateral. O sigui, que els laterals són laterals i que els extrems també són laterals. Tampoc hi ha gaire més per a escollir, ja que Miguel Palanca és l’únic extrem amb què compta actualment la plantilla, un futbolista que, per cert, ha tornat a desaparèixer de les alineacions.

Va prometre Enrique Martín que Isaac Becerra estaria sota pals, i així va ser. En la defensa de quatre, les grans novetats eren Salva Ferrer en el lateral dret i Josema amb l’esquerre, amb Noguera i Mikel Villanueva a l’eix. La baixa de Fali a la rereguarda i les de Ramiro Guerra i Javi Márquez en el centre del camp també van ajudar al canvi de sistema. Pipa i Abrahám, laterals nats, a les bandes, però atacant, amb el recuperat Thioune (el club va anunciar que era baixa per molèsties en el bessó) i Imanol a la medul·lar. Kanté també era novetat, juntament amb Luis Suárez a dalt.

Fa la sensació que els rivals del Nàstic no han de demostrar ni tan sols el seu 70 per cent per a ballar-li al seu rival, sobretot quan aquest juga lluny de Tarragona. Almenys, això és el que va semblar durant la primera meitat al Nuevo Los Cármenes. El Granada va dominar, però no va donar la sensació que hagués de realitzar un esforç extraordinari per a realitzar-ho. Errades greus en defensa a banda (com la del gol d’Óscar Díaz), que comencen a ser habituals, el problema és que l’equip no va ser capaç ni d’afavorir-se dels seus propis serveis de banda. Tots anaven al rival. Una sèrie de despropòsits que van fer que, poc a poc, els andalusos es fessin els amos absoluts de l’enfrontament, començant pel gol.

La primera arribada del Granada va acabar al fons de la xarxa de Becerra. Gran acció de Vadillo per banda esquerra, marxant de Luis Suárez. Centrada rasa de l’extrem i, a l’interior de l’àrea, apareix Óscar Díaz que, amb molts jugadors grana al voltant però cap d’ells atent, marca a plaer. Així, impossible.

Van haver de passar un total de 22 minuts perquè el Granada arribés per primera vegada a la porteria rival. En realitat, no va ser una ocasió de perill, però cada intent d’arribada del Nàstic ha passat a ser remarcable, tenint en compte els esperpents a què té acostumats a la seva afició. Paret entre Josema i Abrahám, aquest segon centra i Rui Silva, sense problemes, atrapa. Luis Suárez esperava la pilota, però mai li va arribar.

Dues de clares

Va tenir diverses ocasions per a ampliar distàncies l’equip de Diego Martínez. Primer, als 25 minuts de joc, amb una rematada de cap de Rodri a centrada per la dreta de Vadillo, en una acció en la qual l’extrem es va menjar a Josema i va centrar a plaer. L’esfèrica va marxar a l’esquerra de Becerra. La segona, amb un tret de Fede Vico, un tret amb rosca des de l’esquerra que va marxar llepant el pal esquerre del Nàstic.

El Nàstic, sense el criteri que reclamava el partit, va anar cap a dalt. Pipa, per la dreta, ho provava, però la defensa local, molt ferma, no donava cap concessió. Mentrestant, Luis Suárez i José Kanté, com els acostuma a succeir als davanters del Nàstic des de fa mesos, corrien i corrien, desesperats, intentant buscar una pilota que no els arribava de cames dels seus companys. I a la tercera de clara, va arribar el gol nazarí. Falta lateral des de molt lluny que pica, com no, Álvaro Vadillo, la pentina Fede San Emeterio i Rodri, amb una rematada acrobàtica, marca el segon, instants abans que Soto Grado assenyalés el túneo de vestidors.

Entra Uche

Pipa, en el 52’, va estar a prop del gol amb una falta que va acabar lleugerament desviada a la dreta de Rui Silva. No li agradava alguna cosa a Enrique Martín i va decidir l’entrada d’Uche per un Mikel Villanueva que, com en les darreres setmanes, va protagonitzar un partit nefast. El canvi va motivar un efecte cadena a causa del qual Josema va passar a actuar de central i, Abrahám, de lateral esquerre. El mateix Kanté partia de banda esquerra.

A un quart d’hora de finalitzar l’enfrontament, Enrique Martín va donar entrada a Berat Sadik, substituint a Luis Suárez. El tècnic grana es va estalviar la tercera substitució. La veritat, una decisió encertada, ja que no hi havia res a dir en el partit. El Granada es va permetre el luxe de desconnectar i de pensar en la seva pròxima cita, contra l’Oviedo. També va tenir temps el conjunt andalús, fins i tot, de perdonar el tercer. Va ser un ex del CF Pobla de Mafumet, Dani Ojeda, qui va rematar, completament sol, una centrada lateral. Va rematar amb el cap i va perdonar el que hauria estat una nova golejada en contra dels grana.

FITXA TÈCNICA

Granada. Rui Silva, Víctor Díaz, Germán, Martínez, Quini, Fede San Emeterio, Ramon Azeez, Vadillo (Dani Ojeda, 87’), Antonio Puertas (Alberto Martín, 73’), Fede Vico i Rodri (Adrián Ramos, 78’).

Nàstic. Isaac Becerra, Salva Ferrer, Noguera, Mikel Villanueva (Uche, 53’), Josema, Pipa, Thioune, Imanol García, Abrahám Minero, José Kanté i Luis Suárez (Berat Sadik, 76’).

Gols. 1-0, Óscar Díaz (8’); 2-0, Rodri (47’).

Àrbitre. César Soto Grado (La Rioja). Va mostrar la targeta groga al local Germán; i als visitants Josema, Luis Suárez i José Kanté.

Incidències. El Nuevo Los Cármenes va acollir a 12.489 espectadors.

tracking