Diari Més
Noé Monroy

Segon entrenador del primer equip del CBT

«Hi ha coses a millorar, però s'està fent una bona feina al club»

Noé Monroy confia en les possibilitats del seu equip de cara al ‘play-off’ d’ascens que arrencarà la setmana vinent

Noé Monroy

«Hi ha coses a millorar, però s'està fent una bona feina al club»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com i quan arriba al Club Bàsquet Tarragona?

—Aquesta és la meva segona etapa al CBT. Fa 11-12 anys vaig estar una temporada entrenant el júnior masculí preferent. Aquesta segona etapa comença fa quatre anys, quan en principi anava a agafar-me un any sabàtic de bàsquet i Berni Álvarez em convenç per portar el sènior B masculí a Primera Catalana. Començo la pretemporada i a finals d’agost el segon entrenador del primer equip plega per motius de feina i Berni m’ofereix ser el seu segon entrenador a LEB Plata.

—Quin és el seu paper actualment dins del CBT?

—Actualment continuo de segon entrenador al primer equip. Vaig fer un parèntesi la temporada passada entrenant, aquesta vegada sí, el sènior B masculí a Primera Catalana. Dins de l’staff tècnic assumeixo íntegrament la part d’observació i anàlisi dels rivals, tant a nivell col·lectiu com individual i també l’anàlisi de les nostres situacions durant els partits. La dinàmica del dia a dia consisteix en la visualització/realització/edició de vídeos dels nostres rivals com del nostre equip, així com realitzar informes dels equips rivals i una petita fitxa dels jugadors contra els que juguem, per tal que podem preparar millor els partits i passar als nostres jugadors un petit resum del que es trobaran el dissabte a la pista i poder preparar el partit durant la setmana. A més a més, porto el control estadístic d’eficiència de tots els nostres sistemes ofensius per tal de tenir una imatge fidel de quins ens van millor/pitjor i quan i contra qui és millor aplicar-los. Tot això fora de pista, i evidentment participar en la dinàmica d’entrenaments i partits de l’equip.

—Ha desenvolupat també altres tasques dins del club. De quines es tracta?

—Dins del club he estat entrenador del júnior masculí preferent i del sènior B masculí a Primera Catalana.

—Abans d’incorporar-se al Club Bàsquet Tarragona, ha estat entrenador en altres clubs, tant de formació com d’equips sènior. Quina és la seva experiència?

—A nivell sènior he entrenat 5 temporades al Reus Deportiu masculí, 4 temporades al TGN Bàsquet i 1 temporada al CB Valls masculí i a l’ADT. A nivell de formació he entrenat totes les categories possibles en col·legis com La Salle Tarragona, Teresianes, Sagrat Cor i Lestonnac.

—Tornant a l’Ibersol CBT, com es viu des de dins aquesta temporada espectacular que està realitzant l’equip?

—Es viu amb expectació i amb un gran ambient i fins i tot amb una mica d’incredulitat. Gaudint del que s’està fent i amb la tranquil·litat de què tothom està fent el màxim possible en cada entrenament i en cada partit.

—Quina creu vostè que és la clau de l’èxit d’aquest equip?

—Entenc que no hi ha una única raó per l’èxit a nivell de resultats d’aquest any, és més una barreja de circumstàncies el que ha fet que realitzem aquesta temporada. El que és innegociable és que si un equip dona el seu 100% d’entrega en els entrenaments, tens més possibilitats de què els bons resultats arribin.

—Queda un partit per acabar la lliga regular, intranscendent per al CBT, a Esparraguera. Després, la final four a Lleida. Com afronten el repte?

—Aquest partit d’Esparreguera l’afrontem amb la tranquil·litat de no haver-hi res en joc, tan per ells com per a nosaltres, però ens ha de servir per no baixar la intensitat ni la motivació de cara a la final a quatre de Lleida. En aquests tipus de partits tens més a perdre que a guanyar, per tant s’ha de ser molt curós de preparar-ho amb un objectiu clar i no obviar-lo o lluitar-lo, perquè seria una falta de respecte cap a el rival i cap a nosaltres mateixos.

—Quines opcions creu que té l’equip de superar aquesta primera fase final i classificar-se per la fase d’ascens a LEB Plata?

—A nivell estadístic, tenim un 75% de possibilitats de passar aquesta primera fase, no? Es classifiquen 3 dels 4 equips possibles. Fora de l’estadística pura i que de vegades és massa freda, crec que és important guanyar la primera eliminatòria per assegurar-se la classificació. Jugar-se el passi a la fase d’ascens a LEB Plata en l’últim partit contra un rival que està com tu seria bo evitar-ho.

—Vostè que té experiència en el bàsquet formatiu, com valora la feina del club pel que fa al treball amb la base i la projecció dels seus jugadors cap al primer equip?

—Crec que hi ha coses que es poden millorar, però s’està fent una bona feina a masculins i intentant recuperar el nivell de la secció de femenins. Està clar que la manca de recursos no ajuda, però el CBT continua sent el club de referència de la província a nivell d’equips de formació.

—Aquesta temporada el CBT està d’aniversari. Com valora aquests 40 anys d’història?

—Que un club arribi als 40 anys d’història sempre ha de ser una bona notícia. El que és innegable és que és el club de referència a Tarragona i la valoració ha de ser positiva en aquest sentit.

—En els 40 anys d’història del CB Tarragona, amb quin moment es quedaria?

—A nivell individual em quedo amb quan vam aconseguir tornar a omplir el Serrallo en les fases d’ascens a LEB Oro fa 3 temporades. Després hi ha molts moments amb els equips mítics entrenats pel Sanjo, amb el Berni com a jugador...

—Com voldria veure el club d’aquí a 40 anys?

—D’aquí a 40 anys em conformo amb poder veure el CBT, més que res per l’edat, Fora broma, m’agradaria veure un CBT competint en la màxima categoria possible i amb el suport de la majoria de gent possible: institucions, clubs... Crec que als qui ens agrada el bàsquet sempre hem de desitjar que al del costat li vagi bé perquè al final tothom nedem en la mateixa direcció: bàsquet i Tarragona.

tracking