Diari Més

Xavi Bartolo i Sergi Parés iniciaran el projecte Gimnàstic 2019-20

Els dos van comandar esportivament el CF Reus fins que LaLiga va expulsar el club pels deutes acumulats i les denúncies

Imatge d'arxiu del tècnic roig-i-negre, Xavi Bartolo.

xavi bartolo, CF reus, entrenadorCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona va dir pràcticament adéu a totes les possibilitats que tenia de permanència a la Segona Divisió A després de l’empat que va cedir aquest dissabte al Nou Estadi de Tarragona (0-0) contra l’Sporting de Gijón.

El conjunt grana basava gran part de les seves opcions de salvació en una victòria contra els asturians, amb què la igualada va suposar un gerro d’aigua freda i pràcticament es va conscienciar que la pròxima campanya jugarà a la Segona Divisió B, la categoria de bronze del futbol espanyol.

El Nàstic segueix treballant amb la possibilitat de continuar en el futbol professional, tot i que té clar que també ha de pensar en la possibilitat de baixar, tenint en compte que la zona de permanència és, actualment, a onze punts, amb únicament set jornades per a disputar-se. Sembla gairebé impossible, però tot pot ser.

El club no s’atura i ja està dibuixant el seu futur. Aquest futur passa per dos noms, que ja han anat sonant en les darreres setmanes, però que Diari Més ja va avançar que seran els caps visibles del projecte esportiu de cara a la pròxima temporada.

Xavi Bartolo i Sergi Parés capitanejaran el Nàstic a partir de l’1 de juliol d’aquest 2019. El primer, ho farà com a primer entrenador i, el segon, com a director esportiu. Per tant, Enrique Martín no continuarà, en cap cas, a l’equip, independentment que aconsegueixi el miracle de la permanència o que no el pugui assolir.

Per la seva banda, Parés rellevarà un Arnal Llibert que va ser acomiadat aquest passat dimecres perquè el Consell d’Administració no estava gens satisfet amb la seva gestió. Segons el club, Llibert ha estat un dels grans culpables de la nefasta temporada que està realitzant el Nàstic i que el portarà, amb molta probabilitat, a Segona Divisió B. L’acord entre el Nàstic i l’exentrenador i exdirector esportiu del Reus és total. De fet, aquest dilluns van quedar segellat i tan sols queda pendent la signatura final, després de la qual es dotarà d’oficialitat el futur projecte del Nàstic.

Les converses entre les tres parts són constants i encara s’intensificaran més per tal de dibuixar el futur projecte del Nàstic. La intenció de Bartolo i de Parés és la d’emportar-se el seu grup de treball a Reus, el que va aconseguir donar tantes alegries a una afició roig-i-negra que ja no compta amb equip professional a causa de l’eliminació dels seus pels reiterats impagaments i per les diverses denúncies rebudes.

Fa moltes setmanes que a ambdós se’ls veu pel Nou Estadi de Tarragona i per l’Estadi Municipal de la Pobla de Mafumet, assistint als partits dels primer equip i als del filial. Per tant, el coneixement que tenen tant Bartolo com Parés d’ambdós conjunts és màxim.

Un tercer actor que també assisteix a aquests duels i que acompanyarà als seus dos companys a Reus en la nova aventura a Tarragona és Ferran Asensio. Igual que Parés i Bartolo, compta amb passat grana, ja que ha estat un dels millors centrals de la història de la Pobla. Ell realitzarà les tasques de les quals actualment s’ocupa David Comamala. O sigui, s’ocuparà de la Pobla a nivell de direcció esportiva i, probablement, també tocarà el equips més punters del futbol base. Encara hi haurà més incorporacions, tot i que s’han de tractar i consensuar durant totes les parts en els pròxims dies.

El club està preparant l’escenari a la Segona Divisió B en cas de descens, tot i que vol cremar les bales per seguir a la Lliga Professional. Per tant, el projecte, sense deixar de pensar en un miracle en forma de salvació, passarà per a una plantilla pensada en la categoria de bronze del futbol espanyol.

Pocs futbolistes dels que ara formen part de l’equip podran continuar. Alguns jugadors amb contracte poden seguir, així com d’altres amb els quals comptaria el club tant a Segona A com a Segona B.

El cert és que la maquinària està en marxa i que el Nàstic vol planificar la temporada molt millor que ho ha fet l’actual, on tant la banqueta com la direcció esportiva han pecat d’una alarmant inestabilitat.

tracking