Diari Més

Al Nou Estadi tampoc (0-0)

El Nàstic cedeix dos punts davant d'un Sporting sense ambició que pràcticament envia als tarragonins a Segona B

Javi Márquez intenta una passada amb cama esquerra durant el Nàstic-Almería

Javi Márquez intenta una passada amb cama esquerra durant el Nàstic-AlmeríaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara sí que s’ha acabat les opcions del Nàstic per a mantenir-se a la categoria de plata del futbol espanyol passaven per guanyar avui i vèncer en tots els partits que restaven, exceptuant en un. Ara bé, guanyar tot el que resta sembla impossible tenint en compte que el conjunt grana no va ser capaç de sumar els tres punts contra un Sporting pobre, poruc i mancat d’ambició, que no va demostrar la seva superioritat ni a la taula ni pel que fa al pressupost.

El Nàstic va ser millor que el seu rival, sobretot gràcies a un Luis Suárez que mai es rendeix i a un Uche que sempre deixa detalls del seu perill i de la seva qualitat. Novament, Enrique Martín es va equivocar amb els canvis, ja que cap dels dos futbolistes va finalitzar l’enfrontament.

Ara, toca passar unes setmanes que seran més que complicades, ja que no hi ha ningú que no es vegi a Segona B, encara que no ho reconegui.

Dues han estat les grans novetats que ha aportat Enrique Martín a l’onze. Isaac Becerra, que no jugava amb el Nàstic des del 2 de desembre contra el Numancia, era el titular sota pals. Defensa idèntica a les últimes presentades per Enrique Martín, cap canvi a la davantera, i un de sobtat en el centre del camp, com va ser la inclusió de Ramiro Guerra, deixant a la banqueta a Miguel Palanca i actuant al costat d’Imanol García i de Thioune.

La iniciativa va ser asturiana. Djurjevic i Álex Alegría, en els primers cinc minuts, ja van avisar. El primer, amb una centrada des de l’esquerra que no va trobar rematador i, el segon, amb un tret fluix després de desfer-se de la marca de Fali.

El Nàstic no va sortir com en els darrers partits a casa. Aquella pressió alta no va existir en cap moment, ja fos per instruccions de l’entrenador o per l’empenta dels rivals, que necessitaven els punts per a no despenjar-se de la zona alta.

Poc a poc, els locals van anar madurant l’enfrontament, que es va capgirar tant en control com en ocasions de gol. Abrahám, molt participatiu en accions creatives, va servir una pilota a Luis Suárez que, escorat des de l’esquerra, va intentar sorprendre a Mariño. El meta la va desviar a córner però el col·legiat va assenyalar servei de porteria. Errada de l’àrbitre. Dos minuts després, passada, també d’Abrahám i en una posició similar, a Uche en un servei de falta, i aquest, sense pensar-s’ho, va xutar, als núvols.

El Nàstic, com en els darrers partits, s’encomanava als seus dos davanters, els quals representaven certa por al seu rival. El gol podia arribar, però la clau era no cometre les greus errades defensives dels darrers duels, sobretot dels centrals.

Luis Suárez i Uche van començar a entonar-se i les pressions del colombià feien molt de mal a la defensa visitant, impotent i pendent de les faltes que, una vegada i una altra, el col·legiat assenyalava al seu favor.

Els intents del Nàstic arribaven, sobretot, des de fora de l’àrea, com el tret de Ramiro, en el 27’, que va obligar a Mariño a aturar l’esfèrica en dos temps. El conjunt local tenia guanyat el centre del camp, però calia materialitzar les ocasions.

Javi Márquez

Poc joc en les primeres compasses del segon acte, amb què Enrique Martín va donar entrada a Javi Márquez, que no jugava des del seu accident de trànsit. Va deixar-li el seu lloc un Ramiro Guerra que va realitzar un partit notable, escudat pels Thioune i Imanol, que el van ajudar en tot moment.

Mentrestant, Luis Suárez, el millor del Nàstic, continuava fent de les seves. Acció aèria que baixa Uche de cap en el minut 67’ i el colombià, de primeres, dispara des de fora de l’àrea per sobre del travesser.

Enrique Martín, a la desesperada i veient que els seus es podien emportar el partit, va donar entrada, primer a Kanté i, després, a Berat Sadik. El problema va ser que va fer substitucions home per home i que, primer, Luis Suárez i, minuts més tard, Uche, van abandonar el terreny de joc. Potser amb tres d’aquests quatre futbolistes al camp el resultat hauria estat un altre. O potser no.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC

Isaac Becerra, Pipa, Fali, Noguera, Mikel Villanueva, Abrahám Minero, Thioune, Ramiro Guerra (Javi Márquez, 63’), Imanol García, Luis Suárez (José Kanté, 78’) i Uche (Berat Sadik, 85’).

SPORTING

Mariño, Geraldes, Babin, Peybernes, Canella, Álvaro Traver (Pérez, 83’), Cofie, Nacho Méndez (Cristian, 71’), Ivi (Carmona, 60’), Djurjevic i Álex Alegría.

GOLS

No n’hi va haver.

ÀRBITRE

Oliver de la Fuente Ramos (castellano-lleonès). Va mostrar la targeta groga als locals Mikel Villanueva, Fali i Javi Márquez; i al visitant Ivi.

INCIDÈNCIES

El Nou Estadi va acollir a 3.112 espectadors.

tracking