Diari Més

Enrique Martín, un dels entrenadors grana que menys punts aconsegueix

El tècnic navarrès registra 0,87 punts per jornada, uns números idèntics als de la temporada 2011/2012, la del descens

Enrique Martín durant el partit contra el Numancia al Nou Estadi.

Enrique Martín, un dels entrenadors grana que menys punts aconsegueixGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les últimes tres temporades del Nàstic a Segona Divisió A no estan sent bones i a tots els aficionats i seguidors del club els venen a la memòria les temporades des del 2009 fins al 2012, tres lligues en les quals el Nàstic, després de patir en les dues primeres, va acabar baixant a Segona Divisió B, massa paral·lelismes amb la campanya actual que, a sobre, segueix una puntuació similar. Els entrenadors que han passat per Can Nàstic en la recent història són molts, alguns no han durat gaire i d’altres han aconseguit acabar la temporada. De tots ells, el que millors números té és Vicente Moreno que, en la temporada 2015/2016 va acabar amb una mitjana d’1,69 punts per jornada disputada a Segona Divisió A. Per contra, els entrenadors amb pitjors números, havent disputat un mínim de 15 partits són Luis César, en la temporada 2010/2011, amb una mitjana de 0,8 punts per partit en els 15 enfrontaments que va disputar, Jorge d’Alessandro amb 0,87 punts per jornada, en les 31 que va dirigir a la banqueta grana, i Enrique Martín que també té una mitjana de 0,87 punts per partit, però amb 24 jornades disputades fins al moment. Uns números doncs, que no conviden a l’optimisme tenint en compte que la temporada 2011/2012 amb d’Alessandro a la banqueta, el Nàstic va acabar descendint.

Seguint amb el recompte de números, hi ha entrenadors amb els qui el club va tenir menys paciència que amb Enrique, com és el cas de César Ferrando, Rodri o Juan Merino. La temporada 2009/2010 la directiva va decidir cessar a Ferrando després de 27 partits, en els quals havia aconseguit 36 punts, és a dir, una mitjana d’1,33 punts per enfrontament, uns números molt superiors als del navarrès. I, curiosament, uns registres semblants tenien Juan Merino la temporada 2016/2017, quan va arribar després de la marxa de Vicente Moreno, on va aconseguir sumar 27 punts en 20 jornades i, exactament amb les mateixes xifres, Rodri, la temporada 2017/2018, substituint a Lluís Carreras, tots dos amb una mitjana d’1,35 punts per enfrontament disputat. Per tant, és evident que l’aposta del Nàstic per Enrique Martín ha estat molt forta i amb un crèdit total, una aposta que, de moment, no està donant els seus fruits i el temps s’acaba.

Diferents plantilles

És evident que no tota la culpa és de l’entrenador, igual d’evident que no es poden comparar les plantilles dels diferents entrenadors esmentats ni tampoc els rivals de cada temporada. El que sí que és cert és que des del gener fins a dia d’avui, Enrique Martín ha pogut comptar amb un equip fet a la seva mida, amb uns fitxatges i unes sortides que han millorat considerablement l’equip, però el rendiment continua sent el mateix que a principis de temporada quan encara ocupava la banqueta tarragonina José Antonio Gordillo que en les 10 jornades que va dirigir de la campanya actual, va aconseguir 6 punts, és a dir, 0,6 punts per partit, uns números no gaire llunyans de l’actual tècnic grana, tot i tenir un equip completament renovat. El Nàstic i Enrique Martín encara tenen temps de millorar les xifres i, fins i tot, salvar la categoria. De fet, si el navarrès ho aconsegueix, passaria de ser dels entrenadors amb pitjors números a ser dels millors en la recent història grana.

tracking