Diari Més

Vuit jornades d'infart per intentar mantenir la categoria un any més

Els grana s’han d’enfrontar amb Córdoba, Extremadura i Lugo, tres rivals directes en la lluita per la permanència

Els jugadors del Nàstic celebrant el gol d'Uche contra el Numancia al Nou Estadi.

Vuit jornades d'infart per intentar mantenir la categoria un any mésGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una temporada més, el Nàstic arriba al tram final de la lliga jugant-se la permanència a Segona Divisió A, tot i que aquest any sembla que no acabarà amb tan bon peu com els dos anteriors que va aconseguir salvar la categoria en els darrers partits de la lliga. De fet, en cas que ho acabés aconseguint podria repetir-se la situació de fa dos anys, quan el Nàstic va guanyar a l’UCAM Murcia al Nou Estadi, en l’últim partit de la lliga i va fer que els murcians perdessin la categoria en benefici dels tarragonins. Enguany, si el Nàstic aconsegueix salvar-se, sembla que la víctima serà el Lugo, que visitarà el Nou Estadi en l’últim partit de lliga i que també es juga la permanència.

Però per arribar a aquesta situació el Nàstic encara té molta feina a fer. Per començar, els tarragonins es troben deu punts per sota del Lugo que, ara mateix, ocupa la primera plaça de permanència i nou punts per sobre tenen a l’Extremadura. A més, el Córdoba encara ha de sumar els tres punts del Reus, uns punts que servirien per avançar als grana a la classificació. Per tant, dels vuit partits que resten per finalitzar la competició, el Nàstic hauria de guanyar, com a mínim, sis, i tot i així, hauria d’esperar que Lugo i Extremadura perdessin més d’un partit. Els aspectes positius pel Nàstic són que dels vuit partits, cinc els juga al Nou Estadi, on sembla que els grana tenen més possibilitats de guanyar, i només tres fora de casa. Un altre punt a favor seu són els rivals que té: Extremadura a casa, Córdoba fora, i Lugo també a casa, són tres partits que el Nàstic ha de guanyar sí o sí per salvar la categoria, ja que són rivals directes per la permanència. Uns altres equips a qui el Nàstic ha de guanyar són Elche, a casa, i Alcorcón, a domicili, que, molt probablement, ja no es disputaran res quan s’enfronti a ells i, per tant, s’hauria de notar la diferència d’intensitat en favor dels beneficis tarragonins. Amb aquests, ja són 5 partits, 15 punts, que hauria de sumar sí o sí el Nàstic. Ara bé, sumar 15 no és garantia de res, a no ser que els seus rivals perdin pràcticament tots els enfrontaments, una situació molt poc probable. Els altres tres rivals del Nàstic són Sporting i Mallorca, al Nou Estadi, i Granada, a domicili, tres equips que lluiten per pujar a Primera.

Lugo i Extremadura, a banda de jugar contra el Nàstic, també ho faran entre ells, per tant, els grana, depenent del resultat podrien retallar tres punts més de la permanència. A més, els gallecs, igual que el Nàstic, també jugaran contra tres rivals que lluiten per l’ascens a Primera, però també contra Tenerife i Almería que, en funció de com evolucionin les jornades podrien no jugar-se res. L’Extremadura també s’enfrontarà a tres conjunts que lluiten per ascendir de categoria i contra el Zaragoza i l’Alcorcón, partits que poden ser un tràmit depenent de com siguin les següents jornades. Però el pròxim partit és contra un Tenerife que encara ha de lligar la permanència. El gran inconvenient és la dificultat que estan tenint els tarragonins per guanyar més d’un partit seguit.

tracking