Gimnàstica rítmica

El sènior absolut del Nàstic guanya la primera fase de la Copa d'Espanya

El conjunt tarragoní era l’únic representant català en aquesta competició on participaven 20 clubs

Les gimnastes del Nàstic al podi de la Copa de la Reina.

El sènior absolut del Nàstic guanya la primera fase de la Copa d'EspanyaCedida

El conjunt sènior absolut del Nàstic es va proclamar campió de la primera fase de la Copa d’Espanya de conjunts que es va disputar durant el cap de setmana passat al Palacio Multiusos de Guadalajara. Amb una gran actuació, sense cap errada, i amb el Palacio Multiusos ple, les gimnastes sèniors absolutes del Nàstic van aconseguir ser les campiones de la primera fase de la Copa de la Reina de conjunts i es van endur la medalla d’or cap a Tarragona.

El conjunt, format per Paula Oruj, Marina Sabaté, Carla Cacho, Anna Gené, Marta Sanz, Berta de la Cruz i Carla de la Cruz i entrenat per Iria Medín, amb 6 masses i 2 cèrcols, va fer un passi que va fregar la perfecció, amb moltíssima dificultat, i va superar el potentíssim Club Rítmica Pozuelo de Madrid, que va quedar en segona posició, i l’Ipurua, del País Basc, que va tancar el podi en tercera posició. Les tarragonines van aconseguir 15.100 punts, les madrilenyes 14.933 i les basques 14.017 punts.

La Copa d’Espanya, també anomenada Copa de la Reina, és una competició de màxim prestigi i nivell, on només participen els 20 millors clubs en l’àmbit estatal. El Nàstic va ser l’únic representant de Catalunya i va haver de competir amb els 19 millors campions i subcampions autonòmics com els ja anomenats Pozuelo Madrid i Ipurua, però també amb els dos grans equips Canaris, Intara i Batistana, de Tenerife, i els sempre favorits valencians com el Chamara. Les comunitats amb més representació van ser València, Andalusia, Navarra, Canàries, Galícia, el País Basc, Madrid i Múrcia, totes elles amb dos conjunts. Per contra, Catalunya, Castella La Manxa, Castella i Lleó i Aragó només van participar amb un equip.

Per assolir aquest èxit, les gimnastes del Nàstic van seguir un pla específic de treball des del mes de gener, amb 5 dies setmanals d’entrenament, i una rigorosa preparació física i tècnica per part de les entrenadores del club. Van estar entrenant com a gimnastes professionals i aquesta bona feina s’ha vist ara recompensada amb aquest gran títol. Un nou èxit que reafirma el bon treball del club.