Diari Més

El Nàstic està fent els pitjors números a domicili de la seva darrera dècada

Els grana només han sumat sis punts lluny del Nou Estadi, amb una victòria i tres empats en els 18 partits que ha disputat

Enrique Martín va repetir l'onze del dia del Numancia contra l'Almería.

El Nàstic està fent els pitjors números a domicili de la seva darrera dècadaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada actual del Nàstic està sent de les pitjors que es recorda en els darrers anys i, cada vegada més, sembla que el seu descens a Segona Divisió B està més assumit, tot i que els números encara no ho certifiquen. La derrota de dissabte per 3-0 contra l’Almería encara va evidenciar més la mala temporada grana i, sobretot, els mals resultats que estan obtenint fora de casa on només han estat capaços de sumar sis punts de 54 o, el que és el mateix, una victòria i tres empats en 18 partits que han disputat. Unes xifres excessivament baixes si es vol aconseguir la permanència a Segona Divisió.

De fet, a dia d’avui, aquests números lluny del Nou Estadi són els pitjors en la darrera dècada dels tarragonins, tant a Segona Divisió A com a Segona Divisió B. Fins ara, els pitjors números a domicili en una temporada eren els de la 2011/2012 on els grana van sumar 16 punts fora de casa, amb tres victòries i set empats en 21 partits, unes xifres que, sumades a les de casa, van fer que els tarragonins quedessin últims amb 31 punts i perdessin la categoria. Justament l’any anterior, la temporada 2010/2011, els grana van sumar 17 punts a domicili, el segon pitjor registre, amb quatre victòries i cinc empats, finalitzant la lliga en 18a posició, ocupant el primer lloc de la salvació amb 49 punts.

Per tant, els números actuals són tan baixos que encara fan bons els de les temporades 2010/2011 i 2011/2012. Amb tot, els tarragonins encara són a temps de millorar lleugerament aquests registres, ja que a l’actual temporada encara li queden tres partits per disputar lluny del Nou Estadi, concretament, a Granada, Córdoba i Santo Domingo, contra l’Alcorcón. Per tant, si els tarragonins aconsegueixen sumar els nou punts que queden fora de casa, n’acabarien sumant un total de 15, que no evitarien que aquesta fos la temporada més dolenta dels tarragonins analitzant només els punts aconseguits lluny del Nou Estadi.

Les xifres, doncs, no conviden a l’optimisme perquè, a més, quan els grana juguen al Nou Estadi tampoc són capaços de treure grans resultats, sumen 21 punts de 48 possibles, amb sis victòries, tres empats i set derrotes, uns números que han de canviar radicalment per seguir creient en la permanència.

Moreno té els millors números

Que el millor Nàstic de l’última dècada és el de Vicente Moreno no és cap sorpresa, ja que amb ell s’han viscut els millors anys de la història més recent del club grana. El seu equip té el rècord de punts aconseguits lluny del Nou Estadi en una temporada, va ser la 2014/2015, a Segona Divisió B, amb 33 punts que van servir, sumats als obtinguts a casa, per acabar primers del grup tercer i, al playoff, aconseguir l’ascens a Segona A. El segon millor registre també és propietat de Vicente Moreno i el va aconseguir l’any següent, amb aquell Nàstic que va meravellar a Tarragona i al món del futbol amb un gran bloc i dos jugadors que van marcar la diferència, Emaná i Naranjo. En aquesta temporada, la 2015/2016 el Nàstic va finalitzar tercer amb 71 punts, dels quals 30 els va aconseguir a domicili.

La tercera millor temporada fora de casa d’aquests 10 anys és el 2009/2010 on van sumar 29 punts amb vuit victòries, cinc empats i vuit derrotes, finalitzant la lliga en 18a posició, marcant, la zona de salvació. Curiosament, la tercera millor temporada a domicili va ser l’any passat quan van obtenir 28 punts amb vuit victòries, quatre empats i nou derrotes, unes xifres que van servir per mantenir la categoria, això sí, aconseguint-la en el darrer partit de la temporada. Per tant, el Nàstic està registrant els pitjors números a domicili de la darrera dècada.

tracking