El CBT es proclama campió de Lliga

Ha derrotat l'Olivar 76-62

Els campions, a la pista

El CBT es proclama campió de LligaCBT

El Serrallo de les grans ocasions ha estat testimoni de com el seu equip s’ha proclamat campió del seu grup de la Lliga EBA en derrotar l'Olivar per 76 a 62.

L’Ibersol CBT no ho ha tingut fàcil per arribar fins aquí, ha hagut de lluitar al llarg de tot l’any i també en el partit d’avui. Al final, s’emporta la millor recompensa, un campionat que els donarà confiança per encarar la primera fase d’ascens que ha de disputar.

El partit ha estat patit durant els primers vint minuts, i més agradable en els vint següents, quan han sabut trobar la manera de lligar la victòria i deixar-la a Tarragona. Ferran Torres, amb 14 punts, 12 rebots i 19 de valoració, ha estat el millor jugador del partit, mentre que Adrià Duch, amb 26 punts, el màxim anotador.

El partit s’iniciava amb un Olivar decidit a dominar en el marcador. Un parcial de 0 a 5 el trencava finalment Adrià Duch des de la línia de tres. Als blaus els ha constat entrar en el partit, i ho han fet sobretot a partir de l’equador d’aquest primer quart. Han pujat la pressió defensiva i així és com han aconseguit robar pilotes i forçar passades defectuoses del rival. Sorolla empatava el partit a 13 punts, però un parcial de 0-4 feia marxar a Olivar per damunt en el marcador (13-17).

Els aragonesos començaven el segon quart amb molt més encert que l’Ibersol CBT. Ampliaven els seu avantatge i la pressió defensiva que mostraven els donava resultats. Els blaus no es trobaven còmodes, perdien pilotes i erraven molts tirs a cistella.

Havien de passar més de tres minuts per veure com els del Serrallo anotaven de nou, per mitjà de Ferran Torres. L’equip de Berni Álvarez començava a retallar diferències, i el triple de Duch reafirmava el canvi de dinàmica (18-21). Un tècnica que transformava David Fernández i un 2+1 de Pape posaven per davant a l’Ibersol CBT per primer cop (26-25). Olivar volia posar de nou la cinquena, però aquesta vegada els blaus, empesos pel Serrallo, no ho permetien. El que sí que aconseguien era mantenir un avantatge de cinc punts al descans (32-37).

L’Ibersol CBTes ficava per davant en el marcador en un obrir i tancar d’ulls. Un triple de Pape (40-37) aixecava el Serrallo i forçava el temps mort. Els de Berni estaven més endollats que mai, anant a totes les pilotes i augmentant a poc a poc la seva renda. Olivar es mostrava molt descentrat i els blaus sabien aprofitar-ho (50-42).

El patiment dels dos primers quarts tenia recompensa en el tercer, on es veia premiat l’esforç que feia l’Ibersol CBT per capgirar primer el marcador i després per mantenir un avantatge de 10 punts, que és com s’arribava a la fi del quart (56-46).

En l’últim, l’equip de Berni es mostrava disposat a seguir jugant amb la mateixa intensitat amb què ho havia fet en els anteriors deu minuts. Els triples visitants no restaven la moral d’un CBT que disposava de vuit punts a gestionar en set minuts. A meitat de quart, el partit s’encallava una mica, per deixar pas posteriorment a un parell de bones accions consecutives de Ferran Torres i encarrilar la victòria (71-53). Olivar no volia donar el partit per perdut, però el líder ja no deixaria escapar la victòria (76-62).

Al CBT li queda un partit, a Esparraguera, abans de disputar la fase final que dona el passi a jugar la fase d’ascens a LEB Plata.