Diari Més

La Romareda com a talismà pel Nàstic

Els grans resultats dels tarragonins en les darreres temporades serveixen de motivació per a sumar-hi avui els tres punts

Luis Suárez, durant el Nàstic-Málaga de la passada jornada, en el qual els tarragonins van perdre per la mínima (0-1) tot i merèixer un millor premi.

La Romareda com a talismà pel NàsticOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comença a semblar repetitiva i, fins i tot pesada, la cantarella de les darreres setmanes a la Budellera. «Aquesta setmana és una final», s’escolta. «Si guanyem, encara hi ha opcions», diuen d’altres». «Aquesta vegada no podem fallar», opinen aficionats. Sí és cert que es repeteixen aquestes expressions un dia i un altre, però tenen gran part de raó. I és que si el conjunt tarragoní és capaç de derrotar aquesta nit, a partir de les nou, al Zaragoza, haurà fet un gran pas, almenys, per a mantenir viva la flama del somni de permanència.

No serà fàcil assolir una salvació que es complica no tan sols perquè el Nàstic s’està deixant molts punts en el camí, sinó perquè els rivals de la zona baixa també guanyen. Cada cap de setmana algú suma punts i, quan tu no n’aconsegueixes cap, això representa un gran problema.

Els grana volen fer valer els seus últims resultats a La Romareda per a agafar-se a algun clau, encara que sigui roent. Els darrers records del Nàstic a territori aragonès no podrien ser millors. Tres desplaçaments en la darrera dècada i cap derrota. Dues victòries i un empat són els resultats d’un conjunt al qual se li dona bé un camp en el qual la campanya passada va empatar a un gol, en la 2016-17 va guanyar 1-2 i, en la 2015-16, el resultat va ser de 0-1.

Per a poder emular alguns d’aquests resultats, els d’Enrique Martín s’hauran d’emplear de valent, ja que el Zaragoza arriba molt malferit al duel i sense cap tipus de ganes que un Nàstic enfonsat l’acosti encara més a la zona de descens i li compliqui l’existència.

Ha estat una setmana complicada al club. El Consell d’Administració, amb Josep Maria Andreu al capdavant, ha passat un autèntic malson perquè havia de prendre una determinació: acomiadar Enrique Martín o confiar en el navarrès fins a final de temporada. El Consell va decidir l’opció número 2, amb què serà Martín l’encarregat d’intentar treure del pou als seus.

Martín serà l’encarregat de confeccionar un onze de garanties, el qual es va poder entreveure després de l’entrenament del divendres i del d’ahir. Hi haurà un parell de novetats que criden molt l’atenció. Si no hi ha canvis de darrera hora en els plans del navarrès, Mohammed Djetei tornarà a la titularitat després de molt de temps i Miguel Palanca debutarà com a titular en la seva segona etapa a l’entitat tarragonina. La inclusió de Palanca, que actuarà a la davantera, rellevarà a Kanté a la banqueta, ja que l’acompanyant del tarragoní serà Luis Suárez. En el centre del camp, Viti tornarà per Ramiro Guerra i, a l’eix de la defensa, també ho farà Mikel Villanueva net de cartolines.

Álvaro Vázquez i Linares

Davant del 5-3-2 del Nàstic, el Zaragoza apostarà per un

4-1-4-1 que comptarà, en la banda esquerra de l’atac, amb Álvaro Vázquez, un vell conegut per a l’afició grana. A dalt, jugarà l’ex del Reus Miguel Linares, referència ofensiva de l’entitat aragonesa i futbolista que va defensar els colors del CF Reus fins que els problemes econòmics van convertir en insostenible la situació. Soro actuarà en banda dreta, i Javi Ros i Igbekeme, per davant d’Eguaras.

tracking