Diari Més

Michael Matthews guanya la sisena etapa de la Volta i Miguel Ángel López no cedeix el liderat

En un final massiu, el velocista de l'equip alemany ha demostrat estar en un bon moment

Michael Matthews celebra el triong de la sisena etapa de la Volta.

Miguel Ángel López no cedeix i acaricia la Volta a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El colombià Miguel Ángel López (Astana) no ha cedit en la penúltima etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que ha guanyat Michael Matthews (Sunweb) a l'esprint, i aquest diumenge buscarà confirmar el seu triomf en una última jornada marcada per les vuit ascensions a la muntanya de Montjuïc de Barcelona.

En un final massiu, el velocista de l'equip alemany ha demostrat estar en un bon moment a Vila-seca, on ha sumat el seu segon triomf en aquesta edició de la ronda catalana després de l'aconseguit en la segona etapa amb final a Sant Feliú de Guíxols (Girona).

Ha estat una arribada ajustadíssima en què l'alemany Phil Bauhaus (Bahrain-Merida) li ha discutit la victòria fins al final. La incertesa ha regnat uns minuts fins que la foto finish ha determinat el vencedor.

A la general, 'Superman' López, que s'ha atrevit amb un atac a pocs quilòmetres de meta, ha mantingut l'avantatge de 14 segons sobre Adam Yates (Mitchelton-Scott), el seu més immediat perseguidor, mentre que el també colombià Egan Bernal (Sky) segueix tercer a 17 segons del líder.

Arribava la Volta a Tarragona, on s'esperava una jornada moguda, de 169 quilòmetres, per les carreteres estretes de la zona. Dos ports de tercera categoria - Albarca i Alforja - emergien com les principals dificultats muntanyoses de la jornada, situades a més de 50 quilòmetres de meta.

No obstant això, el perfil de les carreteres semblaven ideals perquè es formessin escapades i el gran grup es trenqués, si bé el final pla era propici perquè el triomf final es jugués a l'esprint.

La fuga del dia l'han protagonitzat a uns 140 quilòmetres de meta el belga Floris de Tier (Jumbo-Visma), el txec Joseph Cerny (CCC), el francès Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale), Mikel Iturria (Euskadi Murrías) i Oscar Riesebeek (Rompot-Charles), que han arribat a tenir un avantatge pròxim als 3 minuts.

No obstant això, el pilot s'ho ha pres seriosament. Si en la cinquena etapa l'alemany Maximilian Schachmann (Bora Hansgrohe) va sorprendre culminant una fuga, aquesta vegada els pocs velocistes presents a la Volta volien jugar-se el triomf.

I això que els cinc fugats han augmentat el ritme en les dues ascensions del dia, però en els últims metres del port d'Alforja, Mitchelton-Scott ha pres les regnes del pilot per intentar sorprendre al líder.

Els Astana, tot i això, han protegit López i han evitat els talls en el gran grup. Ja en terreny pla i, malgrat el vent, Dimension Data, Bahrain-Merida i Sunweb han posat una marxa més per donar caça als escapats a 12 quilòmetres de meta.

Sense André Greipel (Arkea-Samsic), que aquest dissabte ha abandonat la Volta, Matthews, Ryan Gibbons (Dimension Data) i Daryl Impey (Mitchelton-Scott) entraven a les quinieles per portar-se la victòria en una arribada agrupada.

En els últims deu quilòmetres, el pilot ha volat. El Movistar ha marcat un ritme diabòlic durant alguns quilòmetres en què s'han viscut dos accidents que han afectat, entre altres, a l'espanyol Oscar Rodríguez (Euskadi-Murias) i el danès Niklas Eg (Trek-Segafredo).

Mentrestant, al cap de carrera, Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) s'enlairava del pilot. L'han seguit el líder, Miguel Ángel López, que s'ha mostrat ambiciós buscant una victòria que es va decidir a l'esprint.

En aquest terreny, ha emergit Matthews. L'australià ha empès amb més força el manillar en els últims metres i ha tret uns centímetres que han estat decisius per imposar-se a Bauhaus.

Després d'una sisena etapa relativament tranquil·la, a López només li queda superar les vuit ascensions a Montjuïc per inscriure el seu nom per primera vegada en el palmarès de la Volta.

Serà un final clàssic, de 143,1 quilòmetres amb sortida i meta a la capital catalana, on si es tenen en compte els resultats de les últimes edicions, es preveu complicat que Adam Yates pugui reduir l'avantatge de 14 segons que gaudeix el colombià.

L'única incògnita serà la meteorologia. Anuncien pluges aquest diumenge a Barcelona, una circumstància que podria complicar l'asfalt de la muntanya de Montjuïc.

El ciclista colombià del equipo Astana, Miguel Ángel López (c), durante la sisena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya.

Miguel Ángel López no cedeix i acaricia la Volta a CatalunyaEFE

tracking