Diari Més

Contra un mur (2-0)

El Nàstic cau a Oviedo per culpa de l’espectacular actuació de Champagne i de la fragilitat defensiva mostrada pels tarragonins

El centrecampista del Nàstic Viti, durant un salt amb Ramon Folch en una acció del partit al Carlos Tartiere contra l'Oviedo.

Contra un mur (2-0)Real Oviedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre intervencions miraculoses de Champagne, porter de l’Oviedo, van desembocar en la derrota del Gimnàstic de Tarragona a un Carlos Tartiere que va veure com els seus van ser més efectius, però res més. Es van aprofitar els asturians, a més, de la gran fragilitat defensiva grana, accentuada en els tres centrals, que van tenir un migdia negre. Fali no va estar encertat, Noguera va fallar clarament en el primer gol i Mikel Villanueva mai va entrar en el partit. Així, és impossible.

Les últimes actuacions del Nàstic indicaven que alguna cosa s’estava coent a territori grana. Un molt bon partit contra el Cádiz que va acabar amb derrota, a terreny propi. Un duel més que notable al Sadar que no va servir ni per a puntuar i un triomf sobre la botzina, de penal, contra un Albacete que practica un futbol brillant i que meravella a la categoria. Eren els tres preàmbuls al que podia passar al Carlos Tartiere, encara que no va ser així. El Nàstic va tornar a demostrar una preocupant fragilitat defensiva i un centre del camp on tan sols Viti busca alguna cosa diferent, fet que obliga als Kanté i Luis Suárez a lluitar i lluitar sense obtenir el premi desitjat, de no ser que se’l guanyin ells mateixos barallant-se amb la defensa rival i buscant l’errada en la pressió pròpia.

Enrique Martín va tornar a aplicar sentit comú a l’onze, el mateix que el va ajudar, la setmana passada, a tirar endavant la complicada cita contra un Albacete que aquest cap de setmana va tornar al camí de la victòria. Thioune estava sancionat i, en substitució d’ell, va entrar Cotán. Futbolista per futbolista, sense més complicacions. També podria haver jugat Ramiro Guerra, que tornava a una convocatòria després de gairebé quatre mesos. El futbolista cedit pel Villarreal, però, encara no està per a 90 minuts, tot i que pot i vol ser un jugador important en el que resta de temporada.

El guió al Tartiere va ser l’esperat. Un Oviedo intentant dominar, portant el pes del joc, contra un Nàstic ben col·locat al darrere i refiant-se de la fortalesa que, en les darreres setmanes ha aconseguit. El problema és que Fali i, sobretot Mikel Villanueva, van demostrar de tot menys seguretat. Moltes de les pilotes que arribaven a aquests dos futbolistes acabaven al contrari o en situació de perill. Aquesta circumstància també estava motivada pel fet que la davantera local, liderada per un brillant Yoel Bárcenas, empetitia gairebé sempre als defensors visitants. Fins i tot va fallar Noguera, que havia disputat grans partits, fins a l’errada d’avui en el primer gol dels locals.

Després d’uns minuts inicials de tempteig, els de Juan Antonio Anquela van agafar el timó i van posar a prova al rival. Bárcenas va obligar, als divuit minuts de joc, a sortir a Bernabé per desviar una pilota que li havia arribat prèvia passada a l’espai. Al Nàstic li costava més arribar. Un clar exemple, tres minuts més tard, quan la pilota va haver de passar per Cotán i Pipa per arribar a l’àrea.

El lateral va centrar i Suárez va cometre falta. Cada equip amb les seves armes, però tots dos volien sumar els tres punts.

La sensació de perill sempre semblava més del cantó local, fins que va arribar el final del primer acte, quan el Nàstic va donar un cop de puny damunt de la taula i va demostrar que anava a pels tres punts. En el 44’, Luis Suárez va rebre una esfèrica i, amb tot el temps del món per a pensar-s’ho, va disparar des de fora de l’àrea, obligant Champagne a desviar l’esfèrica a córner. En aquesta acció de cantonada va estar a punt de marcar Fali, que es va enlairar per col·locar l’esfèrica a prop del travesser, on va arribar el guant de Champagne, que novament va desviar a córner. La nota negativa del primer acte van ser les cartolines grogues que van veure un Villanueva que en suma cinc i Fali.

El gol de Joselu

No va arrencar el Nàstic la segona meitat amb l’ambició que requeria el partit. A més, poc atenta va estar la defensa en l’acció que va suposar el gol dels locals. Centrada des de la dreta de Yoel Bárcenas i Joselu, a un pam de Noguera, va rematar tot i que l’envergadura del seu rival era molt superior. Tot el gran partit que va fer Noguera se’n va anar en orris, ja que en el 53’ ja manava l’Oviedo a l’electrònic. Bernabé, dos minuts després, va evitar el segon en desviar de punys un míssil de Yoel Bárcenas.

La reacció a la banqueta grana no es va fer esperar. Cotán va abandonar el terreny de joc i el va substituir Berat Sadik. Un canvi que implicava també una variació del sistema, passant del 5-3-2 al mateix 5-2-3 que estava fent servir l’Oviedo.

Es va posar bonic el partit per a l’espectador a partir d’aquest moment. En el 65’, Kanté disparava alt amb cama esquerra des de molt lluny i, mig minut després, arribava la rèplica a càrrec de Joselu, amb un tret per damunt del travesser d’Abrahám en una nova badada de la defensa tarragonina.

Doble pal

No es va donar per vençut el Nàstic, qui va gaudir de dues ocasions molt seguides, en els minuts 75 i 76, que semblava que entraven. Primer, Imanol García, en el refús d’un córner. Des de fora de l’àrea, el navarrès va enviar un míssil que va desviar amb la punta dels dits Champagne, just per repel·lir la pilota a la fusta i perquè aquesta marxés a córner. En el servei de cantonada, li va quedar la pilota morta a un Sadik que, amb cama esquerra, va disparar al travesser.

I qui perdona, ja se sap què li acaba passant. A deu del final, en una falta lateral es va elevar Christian Fernández per marcar el segon dels seus, que servia per a sentenciar. Les entrades al camp d’Uche i Brugui per part del Nàstic van ser testimonials, ja que l’empat era massa llunyà.

FITXA TÈCNICA

Oviedo. Champagne, Viti (Johannesson, 55’), Carlos Hernández, Alanis, Bolaño, Mossa, Javi Muñoz, Ramon Folch, Yoel Bárcenas (Ibra, 77’), Joselu i Saúl Berjón (Javi Hernández, 83’).

Nàstic. Bernabé Barragán, Pipa, Fali, Noguera, Mikel Villanueva, Abrahám Minero (87’), Viti, Cotán (Berat Sadik, 60’), Imanol García, Luis Suárez i José Kanté (Uche, 84’).

Gols. 1-0, Joselu (53’); 2-0, Christian Fernández (80’).

Àrbitre. Valentín Pizarro Gómez (madrileny). Va mostrar la targeta groga al local Viti; i als visitants Mikel Villanueva i Fali.

Incidències. El Carlos Tartiere va acollir a 12.354 espectadors.

tracking