Diari Més

El llegat de Cruyff arriba a Reus amb Sergi Roberto d'ambaixador

La ciutat compta amb un nou camp de futbol per fomentar l’esport i la inclusió social

Sergi Roberto en la presentació del camp Cruyff Court de Reus que porta el seu nom.

El llegat de Cruyff arriba a Reus amb Sergi Roberto d'ambaixadorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Utilitzar el futbol com a eina integradora. Amb aquesta filosofia la Fundació Cruyff està instal·lant diversos camps arreu de Catalunya i, aquesta tarda, va arribar el torn de Reus amb un ambaixador que no podia ser més idoni, Sergi Roberto, futbolista blaugrana nascut a la capital del Baix Camp.

La instal·lació, que porta el nom de Cruyff Court Sergi Roberto, es troba al barri Mas Iglesias, al costat de l’escola Roseta Mauri. Aquest camp és el novè que s’instal·là en el territori català, seguit del de Xavi Hernández de Terrassa, Ronald Koeman de Sant Vicenç dels Horts, Andreu Fontàs de Banyoles, Ronaldinho de Les Roquetes, Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet, Hristo Stoichkov de Martorell, Sergio Busquets de Badia del Vallès i Carles Puyol de la Pobla de Segur. Tot i que l’embrió d’aquest projecte format entre la Fundació Cruyf, la del Barça i La Caixa, va ser el camp de Xavi Hernández, durant l’acte s’ha recordat que el primer camp amb aquesta iniciativa es va fer fa 10 anys a Reus, al costat de l’estació d’autobusos però no dins d’aquest renovat projecte.

Els camps de futbol de la Fundació Cruyff són pensats per a jugar sis contra sis, tenen gespa artificial i porteries d’una mida més gran que les de futbol sala però més petites que les de futbol 7. Aquests equipaments són d’ús lliure i gratuït i tenen l’objectiu de fomentar l’esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l’obesitat infantil. Sergi Roberto va comentar que «és un honor i plaer poder tenir a casa meva, on m’he criat, un camp amb el meu nom». Durant la presentació, el reusenc va alabar la figura de Johan Cruyff qui «ha fet molt pel Barça i pel futbol des de dins del camp, però sobretot el seu llegat més enllà dels terrenys de joc». Respecte al projecte d’instal·lar diversos camps del territori, el futbolista va argumentar que «és un gran projecte i es poden ensenyar molts valors que s’aprenen fora de l’escola i de casa, com ara saber perdre i guanyar o la companyonia». Aquesta iniciativa preveu, de moment, la construcció, manteniment i dinamització de sis camps més de futbol per arribar a la totalitat de quinze equipaments arreu de Catalunya, però també n’hi ha arreu d’Europa, arribant fins als 250 camps. Des de la fundació decideixen establir aquests camps en zones desfavorides per a fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport. Per tal de dinamitzar-lo, hi ha dos projectes específics en aquests camps, per una banda els Cruyff Courts sis contra sis, uns campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts; i el Community Program, amb l’objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

Un partit per a estrenar-lo

A l’acte d’inauguració d’aquesta nova instal·lació van assistir molts nois i noies de les escoles de Reus que van omplir el cercle central del camp per a escoltar atentament les paraules del futbolista blaugrana i també, al final, fotografiar-se amb ell. Després dels parlaments va arribar el torn d’estrenar el camp de futbol amb els diferents alumnes de les escoles. Van formar dos equips, un liderat per Sergi Roberto i l’altre per Susila Cruyff, la presidenta de la fundació. El partit va fer xalar al gran nombre d’espectadors que no es van voler perdre detall de la presentació i no es van cansar d’animar i cridar a Sergi Roberto però, tot i el suport de l’afició, va acabar perdent l’encontre inaugural. Per finalitzar l’acte, Sergi Roberto va atendre els mitjans analitzant la situació esportiva que travessa el club blaugrana que dimecres va segellar el seu pas als quarts de final de la Champions i, precisament, en el partit de dimecres va rebre un cop a l’esquena que el va obligar a abandonar el terreny de joc, substituit per Semedo, però el reusenc ja va deixar clar que es troba en bon estat.

tracking