Diari Més

Antoni Vallverdú, peça clau en la darrera transició al Nàstic

El que va ser president del club, de la secció del futbol i president i conseller del Consell d’Administració de la SAE va morir ahir als 83 anys

Antoni Vallverdú, en la seva darrera Assemblea Ordinària del Consell d'Administració del Nàstic, el 27 d'octubre del 2016.

Antoni Vallverdú, peça clau en la darrera transició al NàsticCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dia trist el que es va viure ahir al Gimnàstic de Tarragona i a la ciutat. Als 83 anys, va morir Antoni Vallverdú Llauradó, que va ser president del club grana i de la Societat Anònima Esportiva (SAE) en diverses etapes, sempre posant tot el cor en la seva passió, en el Nàstic de la seva vida.

Antoni Vallverdú va arribar a la presidència del Club Gimnàstic l’any 1986. Quatre anys després, el 1990, va ser el cap visible de la secció del futbol, on hi va romandre fins al 1998. Una de les grans fites que va aconseguir Vallverdú va ser la construcció del pavelló del Nàstic, on actualment entrenen i competeixen diverses seccions de l’entitat grana.

Va ser conseller de la SAE, tant amb Xavier Salvadó com a màxim representant com amb Josep Maria Andreu. A més, va posar-se al capdavant de la SAE entre el març i el juny del 2012, quan el club va canviar de mans amb l’entrada d’Andreu i les intencions de liquidar el deute que s’havia generat amb els anteriors mandataris.

Les mostres de condol van ser moltes. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, piulava en el seu compte de Twitter el següent: «Trist i commocionat per la mort d’Antoni Vallverdú Llauradó. Va ser president del Nàstic del 1986 al 1998, una persona exemplar que va construir el pavelló poliesportiu i va impulsar la creació del museu del club. Tot el meu condol a la família i amistats, et trobarem a faltar».

Molt emotiu també va ser l’adéu de Josep Maria Andreu, president del Nàstic. Mitjançant un comunicat del club grana, Andreu va declarar que «és un dia molt trist per a la família del Nàstic, perquè Antoni Vallverdú ha estat una persona que s’ha estimat especialment a l’entitat i la va dirigir en moments difícils i això és d’agrair. Va ser un gestor modèlic i sempre va estar al costat del Nàstic en els bons i els mals moments».

Antoni Vallverdú no era només estimat pels seus amics i companys de Consell, sinó, òbviament, per la seva família. El seu fill, Antoni Vallverdú, explicava a aquest mitjà el que havia representat el Nàstic pel seu pare: «Jo he mamat Nàstic des de petit i, això, és gràcies al papa, que sempre pensava en el club».

Vallverdú fill és membre del Consell d’Administració des que el seu pare el va deixar, fa dos anys, i, en declaracions a aquest mitjà, recorda que «estic al Consell del Nàstic gràcies a ell, a les seves accions». Antoni Vallverdú va finalitzar dient que «vull agrair totes les mostres de suport que hem rebut, de veritat. Des del president, fins a tota la gent del club, l’alcalde i tots els amics del papa. Gràcies, de tot cor».

El funeral d’Antoni Vallverdú tindrà lloc aquesta mateixa tarda, a partir de les quatre, a l’església de Sant Joan de Tarragona. Tenint en compte tota la gent que coneixia i que apreciava a Vallverdú, l’església podria quedar-se petita per dir l’últim adéu al que és i serà un dels presidents històrics del Gimnàstic de Tarragona.

tracking