Diari Més

Seguir els passos del Córdoba per aconseguir la salvació un any més

En la mateixa jornada de la temporada passada els andalusos eren antepenúltims amb 25 punts, un més que el Nàstic d’ara

Sadik celebrant el gol que va anotar dissabte contra l'Albacete.

Seguir els passos del Córdoba per aconseguir la salvació un any mésNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La victòria de dissabte contra l’Albacete al Nou Estadi per un gol a zero va servir per a donar un cop sobre la taula i seguir confiant amb la salvació, que segueix a set punts. Si Sadik no hagués transformat el penal o si el travesser no hagués escopit el xut de Zozulya en l’últim minut, probablement el Nàstic estaria sentenciat de manera quasi definitiva. Però després d’aconseguir transformar en una victòria la millora del joc que venia oferint el conjunt tarragoní en els darrers partits, fa que l’esperança creixi amb més força en l’afició i l’entitat tarragonina.

El Nàstic té un mirall on poder mirar-se, un equip amb vida paral·lela a la dels tarragonins, el Córdoba, que un any més, també està lluitant per mantenir la categoria. La temporada passada els blanc-i-verds van aconseguir finalitzar en setzena posició, sis llocs per sobre del descens, just per darrere del Nàstic. Ara fa un any, en la jornada 29 de la campanya 2017/2018, els andalusos eren els antepenúltims classificats, amb 25 punts, i els tarragonins marcaven la salvació amb 33. Tenint en compte com va acabar la lliga, els grana poden seguir creient en la salvació, ja que els números d’enguany són molt semblants als de la temporada passada del Córdoba, de fet, amb les mateixes jornades disputades, els tarragonins tenen un punt menys, però ja hi ha una plaça de descens coberta. Tot i això, no val a badar, ja que el Córdoba va aconseguir sumar 26 punts dels 39 possibles que quedaven en les darreres 13 jornades.

Desglossant les xifres, els blanc-i-verds van aconseguir vuit victòries i dos empats, per tant, només van perdre tres enfrontaments dels 13 que van disputar. Aconseguint sumar un total de 51 punts, posant-se tres per sobre del descens a Segona Divisió B. Això és el que haurà de fer el Nàstic si vol assegurar-se continuar un any més a la divisió de plata del futbol espanyol, tot i que, podria ser que enguany es necessitessin menys punts, sobre els 45 veient com estan d’endollats els primers classificats i amb una plaça de descens ja adjudicada. Ara mateix, els grana tenen 24 punts al seu caseller i, de les 13 jornades que resten, set les disputaran al Nou Estadi, on no poden deixar escapar ni punt dels 21 que hi ha en joc per a aconseguir la permanència a Segona Divisió A. Amb totes les xifres a la mà queda clar que la tasca és molt complicada però no impossible i els grana hauran de seguir oferint el bon joc de les darreres jornades però tenir més contundència a l’àrea rival, assignatura pendent des que va començar la temporada.

Sadik s’estrena com a golejador

Berat Sadik va estrenar-se en el partit d’aquest dissabte contra l’Albacete com a golejador grana en partit oficial. El punta que va arribar aquest mercat d’hivern com a davanter referència per al club grana i sent el màxim golejador de la lliga de Xipre, no està aconseguint quallar bons partits des que va arribar a Tarragona. L’adaptació al futbol espanyol està sent més complicada del que es preveia i això està causant que Sadik no aconsegueixi convertir-se en un referent per a l’equip tarragoní. Malgrat tot, el punta finlandès no va dubtar en xutar el penal, que ell va provocar, i que decidia el futur de l’entitat grana, molta responsabilitat per a un golejador que no està passant per un bon moment. Malgrat tot el davanter va aconseguir enganyar a Tomeu Nadal, fer esclatar d’alegria l’afició i donar els tres punts al Nàstic que serveixen per a seguir somiant amb la permanència al futbol professional.

tracking