Diari Més

Un apassionat del bàsquet que va cremant etapes

El jove Gorka Bertran ha fet el salt al món amateur i és l’entrenador d’un CB Morell que està apuntant molt alt

Gorka Bertran mostra, orgullós, l'escut del Club Bàsquet Morell.

Un apassionat del bàsquet que va cremant etapesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gorka Bertran és un jove polifacètic, que tant és capaç de dirigir un equip de bàsquet, com convertir-se en cap d’una colla castellera o, fins i tot, treballar en un departament de comunicació d’un club pertanyent a la Lliga de Futbol Professional (LaLiga).

Ara, dedica bona part del seu temps a complir amb un dels objectius que s’havia marcat, que era el de convertir-se en entrenador d’un equip masculí amateur. Després de treballar moltes temporades a clubs com l’ADT o el Club Bàsquet Tarragona, ara ha marxat al Club Bàsquet Morell on, de la mà de la seva presidenta, Rosa Maria Sánchez, ha posat en marxa un projecte molt atractiu. «Estic molt agraït de poder haver començat aquest projecte», afirma un Gorka Bertran que no ha deixat de tenir contacte amb el seu darrer club, el CBT. I és que Bertran viu el dia a dia amb Berni Álvarez, tècnic del primer equip cebetista i que «utilitza» jugadors del Morell. Joan Güixens, Toni Recasens i Arnau Carles són tres jugadors amb fitxa del CB Morell però que poden jugar amb el CBT en ser jugadors vinculats. El CBT i el Morell no són clubs vinculats, però alguns dels seus jugadors sí.

Superant expectatives

Bertran es mostra molt sorprès de com està anant la temporada. «Estem a dalt, lluitant amb els primers classificats de Segona, i l’objectiu era la permanència», explica un Bertran que no descarta objectius majors. Això sí, tenint en compte que únicament puja de categoria el primer classificat i el segon disputa el play-off. El fet que els millors jugadors o, almenys, els que tenen més projecció estiguin habitualment jugant i entrenant amb el CBT motiva que el CB Morell ha de pensar, de vegades, més en l’equip d’EBA que en ell mateix. «Aquests tres nois juguen minuts de qualitat amb el CBT, mentre que com a quantitat, al Morell en disputen molts més, però és normal», detalla un Bertran que es felicita perquè «per a mi està sent una gran experiència i molt positiva». «Estic creixent molt a nivell personal, ja que entreno a gent de totes les edats», explica, tot detallant que «en Mallafré té 46 anys i està rendint a un nivell brutal. Puja i baixa la pista com si tingués 20 anys i això és una cosa d’admirar». A Bertran també li està servint de molta ajuda Antonio Miras, el capità de l’equip: «Des del primer moment ha ajudat molt a què la cosa funcionés. És bàsic per què els nous a arribar se sentin a gust».

Passió pels castells

Recentment, Bertran també ha estat nomenat cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, «un nou repte per a mi». «És molt il·lusionant, una tasca molt important», detalla un Bertran que es mostra molt satisfet perquè va aconseguir ser cap de colla amb 199 vots a favor i 22 en contra, uns resultats que demostren que la decisió va ser pràcticament unànime.

tracking