Diari Més

Les noves normes en el futbol que entraran en vigor el pròxim 1 de juny

Els entrenadors podran rebre una targeta groga a l'àrea tècnica

Una nova norma pretén guanyar temps en els canvis durant el partit.

Les noves normes en el futbol que entrarà en vigor el pròxim 1 de junyPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaInternationalFootballAssociationBoard(IFAB), organisme encarregat de fixar les normes del futbol, ha aprovat noves normes en el reglament, que entraran en vigor a partir de l'1 de juny. Una d'elles serà prohibir que jugadors de l'equip atacant formin part de la barrera en un llançament de falta, de fet, s'hauran de situar a un metre, com a mínim, dels defensors.

Per altra banda s'ha acordat no donar validesa als gols marcats amb la mà o amb el braç, encara que aquesta acció es produeixi involuntàriament. Aquesta norma, que ja s'utilitzava a LaLiga, ara s'ha estandarditzat.

Si un àrbitre és l'últim en tocar la pilota abans que aquesta passi la línia de gol, aquest tampoc serà vàlid. Anteriorment els àrbitres eren com el banderí de corner, de manera que es consideraven neutrals en cas de rebot. A partir d'ara, si la pilota colpeja l'àrbitre dins l'àrea, el joc s'aturarà i s'entregarà la pilota al porter. Si això succeeix fora de l'àrea, la pilota serà tornada a l'últim equip que l'hagi tocat.

També s'incorpora una altra novetat en cas que l'àrbitre interactuï amb la pilota. Si aquest toc repercuteix en una situació greu d'atac diferent de la que s'estava duent a terme, el joc s'aturarà i el tornarà l'equip a l'últim equip que tenia la possessió.

Pel que fa als penals, el porter ja no estarà obligat a situar els dos peus a la línia de cal de la porteria, només en caldrà un.

A l'hora de canviar jugadors, s'ha optat per eliminar la norma que obligava als jugadors a dirigir-se al centre del camp on es mostra el panell amb els dorsals dels jugadors que protagonitzen el canvi. D'aquesta manera es pretén guanyar temps en els canvis.

Una última norma aprovada serà que els entrenadors podran rebre una targeta groga a l'àreatècnica, en comptes de serexpulsatsdirectament.

tracking