Diari Més

El Nàstic, a la UVI

Els tarragonins cauen 1-0 al camp del líder després d'una nova decepció

José Kanté controla una pilota contra el Cádiz

José Kanté controla una pilota contra el CádizNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era el líder, sí, però el Nàstic de Tarragona podria haver fet alguna cosa més. L’equip tarragoní va caure derrotat 1-0 contra un equip que no va ser superior a ell, però tampoc inferior. Ara bé, alguna cosa ha de fer Enrique Martín si vol començar a guanyar partits.

No pot ser que jugui amb quatre laterals, ni que Sadik sigui la referència d’un equip de Segona Divisió A. Si s’ha assumit que el Nàstic és de Segona B, cal que es prenguin decisions, però el que no pot continuar passant és que un entrenador continuï únicament pel seu carisma i que l’equip no faci cap pas endavant. Sempre els fa cap al costat o cap a enrere.

Nova alineació sorprenent per part de l’entrenador del Nàstic, Enrique Martín. Si no es preveien novetats a la defensa, sí que n’hi va haver. Salva Ferrer a la banda dreta i Josema, a l’esquerra, eren els laterals, amb Fali i Mikel Villanueva al centre.

Per davant, Fali i Cotán pel centre, Pipa i Abrahám a les bandes i, a dalt, Kanté i Berat Sadik. Un onze estranyament ofensiu i que va posar al damunt de la taula les intencions dels tarragonins.

Enrique Martín va ser l’home més ovacionat de la tarda. El tècnic, estimat, i molt, a Pamplona, va rebre diverses ovacions. I és que el navarrès ha estat molt important a l’Osasuna com a jugador i com a entrenador.

Malament no ho va fer el Nàstic, sinó tot el contrari. Els tarragonins van quallar una bona primera meitat, que va anar de menys a més, però que es va decidir per un més que dubtós gol de Roberto Torres quan mancaven cinc minuts per al descans. La seva rematada en una centrada lateral va fer dubtar al jutge de línia, el qual va acabar habilitant una diana que va fer molt de mal a un Nàstic que no ho mereixia.

Aquest José Kanté mai hauria d’haver marxat del Nàstic. El davanter, que actua al Nàstic en qualitat de cedit, és l’esperança a la qual s’aferra una afició que agraeix molt els esforços. Kanté és l’esforç personificat.

Ara bé, el que no s’acaba d’adonar de la pel·lícula és Berat Sadik. El macedoni sembla que no entén el futbol que es practica a Espanya. De fet, no s’entén què és el que busca quan baixa una pilota de forma deficient o quan interpreta al revés les intencions dels seus companys.

Pipa continua sense ser extrem i Fali segueix amb les seves particulars errades defensives. Aquestes circumstàncies, combinades amb el fet que, a dalt hi falta alguna cosa, complicaven la fica d’un Gimnàstic que, com en cada ocasió d’atac, trobava a faltar un bon acompanyant de Kanté.

Entra Barrada

Minut 58 i Brandon va enviar a la fusta una gran ocasió. Calia sacsejar a l’equip i Enrique Martín ho va fer amb l’entrada de Barrada per Josema. Abrahám va endarrerir la seva posició cap al lateral i l’ex del Getafe, entre d’altres, va intentar assumir responsabilitats.

El següent moviment d’Enrique Martín va ser l’entrada al camp d’Ike Uche. Va servir per a sacsejar a un equip que estava molt necessitat de canvis. L’entrada del nigerià va anar seguida d’una rematada de Barrada a una centrada des de la banda dreta que va marxar desviada.

Les arribades dels tarragonins eren tímides. Al mateix temps que els aficionats locals recordaven que l’Osasuna volia tornar a Primera, els tarragonins mostraven una imatge impròpia d’un equip que vol continuar sent professional.

Fali, lesionat

Encara més problemes per al Nàstic al final de l’enfrontament. Fali es va lesionar i va haver d’abandonar el terreny de joc, deixant amb deu jugadors als seus.

Els intents, gairebé sempre estèrils, de remuntada per part del Nàstic, van quedar en això, en res, pel que els tarragonins tornen a Tarragona amb una nova derrota que encara els enfonsa més a la taula classificatòria.

FICHA TÉCNICA

OSASUNA

Rubén, Nacho Vidal, David García, Oier, Torres, Carlos Clerc, (Endika, 63’), Rubén García (Xisco, 79’), Unai García, Brandon, Íñigo Pérez i Miguel Olavide (Fran Mérida, 69’).

NÀSTIC

Bernabé Barragán, Salva Ferrer, Fali, Mikel Villanueva, Josema (Barrada, 58’), Pipa, Thioune, Cotán (Viti, 74’), Abrahám Minero, Kanté i Berat Sadik (Uche, 68’).

GOLS

1-0, Roberto Torres (40’).

ÀRBITRE. López Toca (càntabre). Va mostrar la cartolina groga als visitants Berat Sadik, Abrahám Minero i Viti.

INCIDÈNCIES

El Sadar va acollir a 15.389 espectadors.

tracking