Diari Més

Urbanisme

Projecte per la construcció de xalets a l'antic Càmping de l'Arrabassada

L’Ajuntament té a informació pública l’aprovació inicial dels estatus i bases de la Junta de Compensació de la zona

Espai que va ocupar l'antic Càmping de l'Arrabassada, en paral·lel al traçat ferroviari.

Projecte per la construcció de xalets a l'antic Càmping de l'ArrabassadaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espai que va ocupar l’antic Càmping de l’Arrabassada albergarà, a llarg termini, prop d’una vintena de xalets. Els terrenys del càmping, que ocupen una superfície superior als 11.000 metres quadrats, van ser venuts el 2005 a una entitat bancària. El passat 20 de febrer, l’Ajuntament va signar el decret per procedir a la informació pública de l’aprovació inicial dels estatuts i bases de la junta de compensació. Aquesta mesura no afectarà el restaurant La Platja, que mantindrà la seva activitat amb absoluta normalitat, segons van informar a aquesta redacció els seus propietaris, els germans Campabadal.

El Càmping de l’Arrabassada va ser inaugurat l’any 1963 i va mantenir l’activitat fins al 30 de setembre del 2005, any en què va ser adquirit per un banc. L’extensió que va ocupar discorre en paral·lel al traçat ferroviari i la Via Augusta, entre els carrers Josep Ras o Claravalls i Montserrat Roig, és a dir, entre els dos ponts que faciliten l’accés a la platja. L’Ajuntament estudia la construcció d’un carrer que enllaci aquests dos punts. Un cop superada la crisi econòmica que es va iniciar poc després de l’adquisició de més d’11.000 dels 15.500 metres quadrats del càmping, en aquest espai es podran construir els xalets. Primer, però, s’haurà de reparcel·lar el polígon i, després, es procedirà a la seva urbanització.

Un dels actuals propietaris del restaurant La Platja va manifestar que «un cop s’hagi urbanitzat, ja veurem què es fa, si es construeix o si els propietaris decideixen vendre la seva part». «Nosaltres mantindrem l’activitat de restauració», va dir, per comentar que el procés per dur a terme el projecte que finalment es decideixi «anirà per llarg», i va calcular un període mínim «de cinc a sis anys».

L’objectiu dels principals promotors privats del projecte és la construcció d’un habitatge cada 400 metres quadrats, la qual cosa suposaria prop d’una vintena de xalets. En el moment que es presenti el projecte definitiu, l’Ajuntament haurà de determinar si aquest està d’acord amb el que estableix el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

tracking