Diari Més

Joan Oliver reclama al Reus 1,23 milions d'euros en concepte de préstecs i inversions

Clifton Onolfo pagarà només a 37 treballadors i tècnics del club

Joan Oliver.

Joan Oliver, protagonista d'un vídeo difós pel PP on parla d'hispanofòbiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clifton Onolfo va assegurar ahir que pagarà a 37 dels treballadors actuals del CF Reus Deportiu. Entre ells, s’hi han d’incloure tots els jugadors i tècnics del Reus B de Tercera Divisió, que sumarien més d’una vintena. Per tant, de les seves paraules, es va poder desprendre que més d’una vintena de treballadors i tècnics no cobraran. No va especificar, però, qui cobraria i qui no, encara que aquest mitjà ja ha explicat que va fer una tria pocs dies després d’aterrar a Reus amb qui cobraria i qui no veuria un sol euro de la seva butxaca.

El propietari del Reus va oferir ahir la primera compareixença pública des de la seva arribada, una interacció pregunta-resposta entre Onolfo i els periodistes que, abans, havien estat convocats pels treballadors del club, que havien d’explicar la situació límit que estan vivint. El nord-americà va voler tenir el seu torn a rèplica, i els periodistes l’hi van concedir.

Va sorprendre Clifton Onofo a l’hora d’assegurar que l’antic propietari, Joan Oliver, ha reclamat al CF Reus Deportiu la quantitat d’«1,23 milions d’euros en concepte de préstecs i inversions realitzades al club». Quan diu Oliver, es refereix a «Joan Oliver i el seu grup», als quals està valorant si «denunciar o no» perquè, sempre segons Onolfo, «ens van dir que el deute del club era de cinc milions d’euros, encara que quan hem repassat tots els números hem pogut comprovar que ascendeix a 8,8 milions». Per aquest motiu, estan valorant la possibilitat de portar als jutjats a Oliver i als seus socis.

Sense dubtar en cap de les seves respostes, el propietari va assegurar que els esmentats treballadors i tècnics cobrarien, però no va dir quan, amb la voluntat de no ser «imprecís» en les seves paraules. «Hi ha persones que continuaran treballant al club», va assegurar, encara que es va lamentar perquè creu que «d’altres marxaran i, amb altres, haurem d’arribar a acords». Ell compta amb «Xavi Bartolo i Sergi Parés, entrenador i secretari tècnic actuals. Si els dos es queden, potser podem pujar a Segona Divisió A en un any».

Minuts abans, s’havia conegut que ambdós han demanat l’extinció immediata dels seus respectius contractes. Clifton Onolfo, en conèixer la notícia, sense cara de gaire preocupació, va fer un gest com volent dir, «què hi farem?».

«Neteja»

«Estem tractant de netejar el club», va apuntar en parlar de la plantilla de treballadors, pensant en la pròxima temporada a Segona Divisió B.

Després de tant de temps sense pagar als treballadors, el propietari del club va explicar per què esta trigant tant: «És un problema amb l’IBAN en les transferències, un tema més burocràtic que no pas de voluntat».

La passada setmana, Clifton Onolfo es va reunir amb els jugadors i els tècnics del Reus B, als quals els va prometre que aquesta setmana cobrarien. Sembla ser que no serà així, encara que el que té clar l’amo del club és que «el Reus B jugarà diumenge». Per a ell, el club s’ha de centrar ara en «el filial i la base» i continua pensant que el CF Reus té possibilitats de jugar algun dia «a Primera Divisió».

La Societat Anònima Esportiva, segons Onolfo, anirà al Concurs de Creditors en les pròximes hores «sigui amb l’advocat que teníem o amb un altre», ja que diverses fonts expliquen a aquest mitjà que l’advocat que havia iniciat els tràmits per entrar en concurs no hauria cobrat i ha preferit no treballar gratis.

tracking