El Liceo i el Barça disputaran la final de la Copa del Rei d'hoquei

Tots dos conjunts repetiran la final del 2018 que van guanyar els catalans

Els jugadors del Barça celebrant un dels gols en el partit d'ahir a la nit.

El Liceo i el Barça disputaran la final de la Copa del Rei d'hoqueiRFEP

El Liceo i el Barça disputaran aquesta tarda la final de la Copa del Rei d’hoquei per segon any consecutiu, de fet, gallecs i catalans han jugat entre ells set finals d’aquest campionat, la primera, el 1984, va ser l’única que va aconseguir guanyar el Liceo.

Els gallecs van ser els primers en classificar-se per a la final després de derrotar ahir al Lleida per 3 a 1 en un partit que es va decidir en els darrers instants de partit. El Palau Olímpic de Reus va viure una semifinal molt igualada amb dos equips que no van arriscar fins al segon temps, en el qual es van marcar els quatre gols del partit, el primer d’ells gràcies a una pena màxima que va executar Candanedo. Carlo di Benedetto va ser un jugador clau per als gallecs durant la segona part, autor de dos gols que van servir per a canviar el sentit del partit, el segon temps va ser suficient per a que els lleidatans busquessin la pròrroga, però a 8 minuts del final, Roberto di Benedetto, germà del jugador del Liceo, no va poder aconseguir-ho de falta directa.

En els instants finals una polèmica decisió de targeta blava a Candanedo va deixar al Lleida amb un jugador menys i, sense porter a la pista i a la desesperada, el Liceo va aprofitar per a marcar a plaer mitjançant Sergi Miras, posant el definitiu 3 a 1. Els gallecs han estat campions del trofeu en nou ocasions, la darrera va ser el 2004.

En l’altra semifinal, disputada entre el Barça i el Caldes, els blaugrana es van imposar per 2 a 1 contra un conjunt que va fer patir de valent als barcelonins per aconseguir el passi a la final. El Barça, considerat el millor equip del món i que ha aixecat la copa en 22 ocasions, va desplegar tot el potencial des del primer minut però davant es van trobar un equip molt jove i ambiciós que va plantar cara als blaugrana.

Fins a falta de dos minuts pel descans, el Barça no va aconseguir avançar-se en el marcador, en l’única ocasió que no va aconseguir atrapar Campor, veritable protagonista de l’enfrontament, que va realitzar una actuació sensacional. Després del descans, el Barça va aconseguir fer el 2-0 que semblava sentenciar el matx però el Caldes va tornar l’emoció al partit amb una diana de Xavi Rovira de falta directa. En els últims 10 minuts el partit va estar més pròxim a l’empat però l’equip Vallès no va tenir sort en les seves jugades de perill i els barcelonins van exhibir una gran fortalesa defensiva.

La final entre el Barça Lassa i el Liceo de La Corunya es disputarà aquesta tarda, a les 17 hores, al Palau Olímpic de Reus, on aquest matí es disputarà la final de la Copa de la Reina entre el Cerdanyola i el Gijón.