Diari Més

Futbol base i filial del CF Reus volen plantar-se aquest cap de setmana

Jugadors i tècnics porten tota la temporada sense cobrar i no han vist cap moviment amb l’arribada dels nous propietaris

Un dels equips de la base del CF Reus, durant un enfrontament d'aquesta temporada.

Futbol base i filial del CF Reus volen plantar-se aquest cap de setmanaCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El serial continua a Reus. Ara, els que tenen més problemes són el futbol base, el femení i l’equip filial. Una vegada ha desaparegut el primer equip, ara els problemes són per a la resta (del primer equip encara segueixen en nòmina l’entrenador, Xavi Bartolo, el cos tècnic, el director esportiu, Sergi Parés i els seus ajudants).

Els propietaris del club havien promès que la passada setmana pagarien a aquestes tres branques i no van complir, amb què ara estan valorant seriosament la possibilitat de fer una macro-plantada aquest cap de setmana en senyal de protesta pel malson que estan passant.

El primer pas que van realitzar els valors de la pedrera reusenca va ser, aquest dilluns, emetre un comunicat conjunt amb els treballadors en el qual denunciaven la situació i catalogaven els nous amos del Reus d’«iguals o pitjors» que Joan Oliver, que va vendre’ls el club per tres euros més el deute que hi hagués pendent.

Ara, estan valorant molt seriosament el fet de realitzar una gran plantada per donar la volta al món i deixar clar que els han «enganyat» en reiterades ocasions des que va començar la temporada. Aquest cap de setmana, l’Estadi Municipal de Reus podria oferir una imatge lamentable per al club però que explicaria tot el patiment que estan passant les persones que hi estan treballant durament des que va començar la temporada.

Els problemes creixen a Reus i, cada dia que passa, és un problema afegit al club. El compte corrent del futbol base està gairebé buit i cal pagar els arbitratges setmana rere setmana. De fet, aquesta passada jornada van quedar pendents alguns pagaments a àrbitres, els quals podrien desembocar, si s’allarguen durant tres setmanes, amb la decisió que no es presentés algun d’ells en un partit que jugués el Reus. Segons el reglament de la Federació Catalana de Futbol, a la tercera setmana que no es paga a un àrbitre, el col·legiat ja no es presenta als partits.

Si això succeís, la imatge que projectaria Reus seria lamentable i faria la volta al món o, almenys, al país, amb què els nous propietaris quedarien retratats.

Un altre problema és que els joves, sobretot del juvenil, que resideixen a Reus perquè vénen des de fora, podrien haver d’abandonar les seves residències perquè els propietaris, Clifton Onolfo i Russell Platt, no estan abonant els pagaments de la seva manutenció. Serien uns altres actors que, sense voler-ho ni haver contribuït al desastre econòmic del Reus, en sortirien esquitxats.

El filial

Pel que a al filial, aquest està quallant una excel·lent temporada al grup cinquè de Tercera Divisió, la qual no està anant acompanyada dels pagaments promesos als futbolistes i als tècnics. Aquests, per tant, han decidit donar-se un mínim marge, de dies o, fins i tot hores, abans de passar a l’acció. Ara bé, els moviments podrien produir-se aquest mateix cap de setmana, juntament amb el futbol base i el femení en l’esmentada aturada, que encara no està dibuixada del tot.

En Reus B-Cambrils que, a sis punts de la promoció d’ascens de la Segona Divisió B, és un dels equips que més goig fa de la Tercera i que, resultats a banda, està realitzant un joc que molts equips envegen i volen seguir. Amb grans futbolistes i un cos tècnic molt professional, estan fent bé els deures.

Mitjançant la probable plantada d’aquest cap de setmana, volen fer veure als nous propietaris del club que no poden continuar per la via de no complir les promeses.

Els amos asseguren que fan tots els moviments necessaris, però els diners segueixen sense arribar als afectats.

Més deutes amb hisenda i amb advocats

Mentre els tècnics i jugadors del filial, futbol base, femení, treballadors i proveïdors segueixen sense veure un euro, els deutes es continuen acumulant a la taula de Clifton Onolfo. Van arribant cartes d’Hisenda, amb la qual el deute, dia a dia, es va incrementant.

Tampoc estan cobrant advocats i també continua el degoteig d’arribada de correspondència de proveïdors que no veuen un euro fa molts mesos procedent del club roig-i-negre. Mentrestant, els dies passen i aviat també s’haurà de pagar la nòmina del mes de febrer.

tracking